Barabulka w woreczku solnym w multipechi

oryginalne danie w multipechku-gotuj i ciesz się! Natknąłem się na tak oryginalny sposób gotowania ryb w Internecie i bardzo mnie to zainteresowało. Próbowałem-rzeczywiście okazuje się bardzo smaczny i soczysty! I przydatne!
PollyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 9 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 0 % 0 g
97 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
1. Ubij białko w pianę, dodaj sól i wodę, wszystko dobrze wymieszaj.
2. Polej rybę oliwą z oliwek, posmaruj ją ze wszystkich stron.
3. Umieść folię w multi-piecu, połóż na niej połowę mieszanki soli.
4. Połóż rybę, posyp pozostałą mieszanką soli.
5. Gotuj w multi-piecu w 180 stopniach Celsjusza przez 20 minut.
6. Wyjmij rybę z pieca, usuń sól, połóż rybę na talerzu.
7. Podawaj rybę na gorąco ze świeżymi ziołami-rukolą, natką pietruszki, polaną świeżo wyciśniętym sokiem z limonki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g
  • Barabulka - 117   kcal/100g

Podobne przepisy