Kotlet schabowy w futrze ziemniaczanym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Obierz ziemniaki, zetrzyj je. Dodaj majonez, gałkę muszkatołową, jajko, pieprz i sól. Wszystko wymieszać.
kawałki wieprzowiny dobrze ubij z jednej i drugiej strony za pomocą młotka, sól i pieprz z obu stron.
połóż na gorącej patelni z & nbsp;olejem roślinnym wieprzowinę i połóż masę ziemniaczaną na wierzchu, ubij ją łopatką. Smaż wieprzowinę na złoty kolor.
delikatnie obróć kawałek mięsa w dół ziemniakami za pomocą szpatułki, dociśnij szpatułką i smaż do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal / 100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g