Kotlet schabowy w futrze ziemniaczanym

danie dwa w jednym: soczyste mięso+chrupiące ziemniaki.Polizasz palce! Smacznie. Szybko. Kotlet schabowy w futrze ziemniaczanym to bardzo oryginalne śniadanie dla rodziny, które zajmuje trochę czasu na gotowanie, tyle samo czasu zajęłoby po prostu smażonym ziemniakom.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 10 g
tłuszcze 59 % 22 g
węglowodany 14 % 5 g
261 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

Obierz ziemniaki, zetrzyj je. Dodaj majonez, gałkę muszkatołową, jajko, pieprz i sól. Wszystko wymieszać.
kawałki wieprzowiny dobrze ubij  z jednej i drugiej strony za pomocą młotka, sól i pieprz z obu stron.
połóż  na gorącej patelni z & nbsp;olejem roślinnym wieprzowinę i połóż masę ziemniaczaną na wierzchu, ubij ją łopatką. Smaż wieprzowinę na złoty kolor.
delikatnie obróć kawałek mięsa w dół ziemniakami za pomocą szpatułki, dociśnij szpatułką i smaż do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal / 100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy