sznycel z kurczaka w panierce orzechowej ze spaghetti w sosie pietruszkowo-dzikim

przygotowanie pysznego mięsa w domu jest bardzo proste! Proste i bardzo smaczne. Z prostych produktów możesz stworzyć takie pyszne! Spróbuj, a nie pożałujesz.
Dot (Varia)Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 13 g
tłuszcze 28 % 12 g
węglowodany 42 % 18 g
236 kcal
IG: 11 / 89 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
gotowanie:
1. Umyj filet z kurczaka, usuń filmy, ścięgna i nadmiar tłuszczu, pokrój każdą pierś na pół. Osusz ręcznikiem papierowym i uderz młotkiem.
2. W moździerzu lub blenderze zmiel czosnek, dodaj sok pomarańczowy, cytrynowy, oliwę z oliwek, włoskie zioła, sól i pieprz. Marynuj filety z kurczaka w marynacie przez 30-40 minut. Wstaw do lodówki, od czasu do czasu mieszając.
3. Rozbij jajko, lekko ubij widelcem. Zmiel orzechy na średnie okruchy, wlej na talerz.
4. Podgrzej patelnię olejem roślinnym.
5. Marynowane filety osuszyć ręcznikami papierowymi, zanurzyć w jajku, następnie panierować w mielonych orzechach i smażyć na złoty kolor z obu stron.
6. Doprowadzić do gotowości przez 6-10 minut w piekarniku rozgrzanym do 150°C.
podawać ze spaghetti w sosie pietruszkowo-dzikim (przepis na sos mam w przepisach).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Czeremcha - 35   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy