jak marynować mięso nutrii
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
Nutria jest cięta, cięta na kawałki o pożądanym rozmiarze.
przygotuj marynatę:
- wyciskamy sok z cytryn;
- wymieszaj sok z cytryny z oliwą z oliwek, dodaj sól i cukier, wymieszaj;
- wyciśnij czosnek do mieszanki olejowej przez prasę, drobno posiekaj chili, kolendrę, koperek, Dodaj do marynaty, wymieszaj.
wlej kawałki nutrii powstałą mieszanką, zamknij pokrywkę i dobrze wstrząśnij, aby marynata była równomiernie rozłożona na całej objętości mięsa.
po 1-2 godzinach nutria będzie gotowa do obróbki cieplnej.
Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mięso nutrii - 190 kcal/100g