jak marynować mięso nutrii

nie wiesz, jak marynować nutrię? Przepis dla Ciebie! Jeśli masz mięso nutrii, ale nie wiesz, co z nim zrobić, zrób z niego Kebab! A przed gotowaniem proponuję marynować mięso zgodnie z tym przepisem. Nie trzeba długo marynować nutrii-ma już bardzo miękkie mięso, ale marynata sprawi, że jej smak będzie bardziej interesujący.
MichałAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 18 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 8 % 2 g
197 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

Nutria jest cięta, cięta na kawałki o pożądanym rozmiarze.

przygotuj marynatę:

- wyciskamy sok z cytryn;
- wymieszaj sok z cytryny z oliwą z oliwek, dodaj sól i cukier, wymieszaj;
- wyciśnij czosnek do mieszanki olejowej przez prasę, drobno posiekaj chili, kolendrę, koperek, Dodaj do marynaty, wymieszaj.

wlej kawałki nutrii powstałą mieszanką, zamknij pokrywkę i dobrze wstrząśnij, aby marynata była równomiernie rozłożona na całej objętości mięsa.

po 1-2 godzinach nutria będzie gotowa do obróbki cieplnej.

Gotuj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mięso nutrii - 190   kcal/100g

Podobne przepisy