Struganina z mięsa
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przygotuj świeże mięso lub świeżo mrożone. Oddziel mięso od kości i dobrze spłucz wodą. Nawiasem mówiąc, mięso należy prawidłowo ciąć – w paski o grubości 2 mm, 300 mm - szerokości 30 mm i 100 mm - długości.
cebula i czosnek dodadzą naszej potrawie szczególnej pikanterii. Posiekajmy je drobno. Posolić i pieprzyć pokrojone mięso, zawinąć w cebulę z czosnkiem i zwinąć jak bułki, mocując je nitką lub szpikulcem.
te bułki mięsne układamy w szerokiej misce w jednej warstwie i zalewamy 5-6% roztworem octu. I umieść go w lodówce lub chłodnym miejscu. A po 5-6 godzinach bułki można już wyjąć z solanki, ściskając przed użyciem. Struganina powinna być sucha, pokroić w cienkie paski.
cebula i czosnek dodadzą naszej potrawie szczególnej pikanterii. Posiekajmy je drobno. Posolić i pieprzyć pokrojone mięso, zawinąć w cebulę z czosnkiem i zwinąć jak bułki, mocując je nitką lub szpikulcem.
te bułki mięsne układamy w szerokiej misce w jednej warstwie i zalewamy 5-6% roztworem octu. I umieść go w lodówce lub chłodnym miejscu. A po 5-6 godzinach bułki można już wyjąć z solanki, ściskając przed użyciem. Struganina powinna być sucha, pokroić w cienkie paski.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szynka Jelenia - 123 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g