Struganina z mięsa

zawsze świeże mięso dla miłośników kuchni Północnej. Jestem pewien, że niewielu z nas jadło struganinę z mięsa. Zwłaszcza-z dziczyzny. Był używany przez ludy Syberii. Ale dziś to jedzenie to także uczta. Cóż, zaryzykujmy i ugotujmy stroganinę z dziczyzny według tego kulinarnego przepisu? Jest prosty. Jest łatwy do zrobienia w domu. Nawiasem mówiąc, kupowanie dziczyzny nie jest trudne. W końcu nowoczesna technologia zamrażania mięsa reniferów pomoże transportować je na duże odległości.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 17 g
tłuszcze 27 % 7 g
węglowodany 8 % 2 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h 15 min
przygotuj świeże mięso lub świeżo mrożone. Oddziel mięso od kości i dobrze spłucz wodą. Nawiasem mówiąc, mięso należy prawidłowo ciąć – w paski o grubości 2 mm, 300 mm - szerokości 30 mm i 100 mm - długości.
cebula i czosnek dodadzą naszej potrawie szczególnej pikanterii. Posiekajmy je drobno. Posolić i pieprzyć pokrojone mięso, zawinąć w cebulę z czosnkiem i zwinąć jak bułki, mocując je nitką lub szpikulcem.
te bułki mięsne układamy w szerokiej misce w jednej warstwie i zalewamy 5-6% roztworem octu. I umieść go w lodówce lub chłodnym miejscu. A po 5-6 godzinach bułki można już wyjąć z solanki, ściskając przed użyciem. Struganina powinna być sucha, pokroić w cienkie paski.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Szynka Jelenia - 123   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy