mięso w półmisku z cebulą

różne indyki, wieprzowina i wołowina to pyszne i satysfakcjonujące danie!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 13 g
tłuszcze 50 % 16 g
węglowodany 9 % 3 g
208 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

wędliny, w razie potrzeby, nie są gotowane z indykiem, ale na przykład z kurczakiem. Osobiście dostosowałem ten przepis kulinarny dla siebie i gotuję to danie z kurczakiem, ponieważ mój domowy Indyk tak naprawdę nie lubi. To danie kuchni amerykańskiej, bardzo satysfakcjonujące, ale dość proste.
kroimy każde mięso: wieprzowinę, wołowinę, indyka – na małe kawałki. Następnie włącz piekarnik, aby się rozgrzać, posiekaj cebulę, posiekaj czosnek. Bierzemy prostokątną blachę do pieczenia (najlepiej szklaną formę o wysokich ścianach), pokrywamy ją masłem i wylewamy warstwę cebuli. Wyciśnij czosnek na cebulę. Kładziemy warstwę wołowiny, solimy, ponownie kładziemy cebulę i czosnek. Dodaj warstwę indyka na wierzch, sól. Ponownie posyp cebulą i czosnkiem. Włóż wieprzowinę, sól. Jeśli pozostało jeszcze mięso, nadal układamy warstwy, starając się, aby mięso leżało na ostatniej warstwie. Na koniec ściskamy mięso rękami, zagęszczając je. Ubij majonez z surowymi jajkami, dodaj zmielony pieprz, różne przyprawy do smaku. I ostrożnie napełnij mięso powstałym sosem, aby wszystkie warstwy były dobrze nasycone. Możesz pozostawić formę na chwilę w lodówce (około godziny). Po upieczeniu naczynia w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 50 minut. Aby nasze jedzenie było pikantne, do sosu można dodać oliwki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal / 100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal / 100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy