skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wędliny, w razie potrzeby, nie są gotowane z indykiem, ale na przykład z kurczakiem. Osobiście dostosowałem ten przepis kulinarny dla siebie i gotuję to danie z kurczakiem, ponieważ mój domowy Indyk tak naprawdę nie lubi. To danie kuchni amerykańskiej, bardzo satysfakcjonujące, ale dość proste.
kroimy każde mięso: wieprzowinę, wołowinę, indyka – na małe kawałki. Następnie włącz piekarnik, aby się rozgrzać, posiekaj cebulę, posiekaj czosnek. Bierzemy prostokątną blachę do pieczenia (najlepiej szklaną formę o wysokich ścianach), pokrywamy ją masłem i wylewamy warstwę cebuli. Wyciśnij czosnek na cebulę. Kładziemy warstwę wołowiny, solimy, ponownie kładziemy cebulę i czosnek. Dodaj warstwę indyka na wierzch, sól. Ponownie posyp cebulą i czosnkiem. Włóż wieprzowinę, sól. Jeśli pozostało jeszcze mięso, nadal układamy warstwy, starając się, aby mięso leżało na ostatniej warstwie. Na koniec ściskamy mięso rękami, zagęszczając je. Ubij majonez z surowymi jajkami, dodaj zmielony pieprz, różne przyprawy do smaku. I ostrożnie napełnij mięso powstałym sosem, aby wszystkie warstwy były dobrze nasycone. Możesz pozostawić formę na chwilę w lodówce (około godziny). Po upieczeniu naczynia w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 50 minut. Aby nasze jedzenie było pikantne, do sosu można dodać oliwki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal / 100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal / 100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g