skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby uzyskać wspaniały mastyk do ciast, potrzebujemy cukierków Marshmallow, inaczej zwanych Marshmallow (minizefir). Po raz pierwszy zostały ugotowane w USA, więc ten przepis kulinarny odnosi się do kuchni amerykańskiej. Piękno takich cukierków polega na tym, że idealnie się z nimi pracuje – świetnie się rozwijają, nie przyklejają się do rąk i "słuchają" cię we wszystkim. W zależności od celów, których się trzymasz, kup marshmallow w jednym lub drugim kolorze. Uwielbiam brać do tego białe. Często w sklepach sprzedawane są dwukolorowe, są również odpowiednie, ponieważ można je podzielić na części według schematu kolorów.
wlej nasze zifirynki do osobnego szklanego naczynia, dodaj sok z cytryny i wyślij do kuchenki mikrofalowej na dziesięć sekund. Musimy zwiększyć objętość cukierków. Wyjmujemy je i stopniowo dodajemy cukier puder, ciągle mieszając. Po rozłożeniu na stole i rozpoczęciu ugniatania rękami. Masa nie powinna się do nich przyklejać. Pokrywamy mastyks folią i wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie posyp stół skrobią i zwiń mastyks w potrzebną warstwę, z której następnie wycinamy wszelkiego rodzaju dekoracje na ciasto. Takie słodkie i piękne Jedzenie jest bardzo lubiane przez małe dzieci.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Marshmallow - 328 kcal/100g