manti z mięsem i kapustą
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Manti to niesamowite orientalne jedzenie gotowane na parze. Gotowanie wcale nie jest trudne, byłoby pragnienie i czas. Aby przygotować ciasto do tego gotowania, dokładnie mieszamy sól, jajko i wodę w głębokiej misce. Przesiej mąkę do głębokiej miski, zrób zagłębienie i stopniowo wylewając naszą mieszaninę, zagniataj dość strome ciasto. Następnie włóż go do zwykłej torby i pozostaw na około 10 minut. I przystępujemy do nadzienia-tutaj, jeśli nie chcesz brać mielonej wołowiny, możesz samodzielnie przepuścić tłustą wołowinę przez maszynkę do mięsa. Kapustę myjemy i kroimy w paski. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Następnie włóż mięso mielone, kapustę i cebulę do głębokiego naczynia. Dokładnie wymieszaj wszystkie te składniki nadzienia, a następnie pieprz i sól do smaku. W tym czasie ciasto się rozchodziło i już stało się bardziej miękkie. Ciasto dzielimy na małe kulki, każdą kulkę zwijamy w cienką płytkę i kładziemy nadzienie na środku każdego koła i zamykamy manti. Następnie smarujemy poziomy podwójnego kotła masłem i kładziemy na nich gotowe manty. Gotuj manti z mięsem i kapustą przez około 45 minut na parze. Serwujemy to danie na dużym żabie, polewając je smażoną cebulą i olejem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g