manti z mięsem i kapustą

dodaj kapustę do nadzienia, a otrzymasz pyszne i niezwykłe manti!
swetulekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 6 g
tłuszcze 22 % 8 g
węglowodany 61 % 22 g
186 kcal
IG: 13 / 0 / 87

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
Manti to niesamowite orientalne jedzenie gotowane na parze. Gotowanie wcale nie jest trudne, byłoby pragnienie i czas. Aby przygotować ciasto do tego gotowania, dokładnie mieszamy sól, jajko i wodę w głębokiej misce. Przesiej mąkę do głębokiej miski, zrób zagłębienie i stopniowo wylewając naszą mieszaninę, zagniataj dość strome ciasto. Następnie włóż go do zwykłej torby i pozostaw na około 10 minut. I przystępujemy do nadzienia-tutaj, jeśli nie chcesz brać mielonej wołowiny, możesz samodzielnie przepuścić tłustą wołowinę przez maszynkę do mięsa. Kapustę myjemy i kroimy w paski. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Następnie włóż mięso mielone, kapustę i cebulę do głębokiego naczynia. Dokładnie wymieszaj wszystkie te składniki nadzienia, a następnie pieprz i sól do smaku. W tym czasie ciasto się rozchodziło i już stało się bardziej miękkie. Ciasto dzielimy na małe kulki, każdą kulkę zwijamy w cienką płytkę i kładziemy nadzienie na środku każdego koła i zamykamy manti. Następnie smarujemy poziomy podwójnego kotła masłem i kładziemy na nich gotowe manty. Gotuj manti z mięsem i kapustą przez około 45 minut na parze. Serwujemy to danie na dużym żabie, polewając je smażoną cebulą i olejem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal / 100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal / 100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy