pikle w pikantnym keczupie na zimę

Niezwykle prosty i łatwy kęs z konserwacją! Szybki i bardzo prosty przepis na gotowanie lekko solonych ogórków w pikantnym sosie pomidorowym bez ziół i czosnku na nadchodzącą zimę, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
28 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i szybko przygotować pikantne pikle bez dodawania czosnku i ziół na zimę, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania chrupiących pikli w keczupie pomidorowym na nadchodzącą zimę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować, weź dużą miskę i włóż do niej dwa kilogramy ogórków, które wcześniej dobrze spłucz i odetnij ich końcówki, a następnie zalej ogórki zimną wodą przez dwie do trzech godzin, którą należy raz zmienić podczas moczenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź patelnię i wlej do niej jeden litr dwustu mililitrów ciepłej przegotowanej wody, a następnie wlej do niej dwie łyżki grubo zmielonej soli kuchennej do solenia, a następnie wlej do niej sto pięćdziesiąt gramów cukru.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż sto pięćdziesiąt gramów pikantnego keczupu pomidorowego na wspólnej patelni i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź dobrze umyte, wysterylizowane słoiki i szczelnie napełnij je ogórkami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść rondel na włączonym piecu i zamknij go pokrywką, a następnie zagotuj marynatę w wysokiej temperaturze pieca, a następnie wlej sto pięćdziesiąt mililitrów 9% octu stołowego do rondla i mieszając gotuj marynatę przez kolejne dwie minuty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej gotowaną marynatę na samą górę mocno wypełnionych ogórkami słoików.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przykryj słoiki z ogórkami dobrze umytymi i wysterylizowanymi nowymi pokrywkami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułóż słoiki z ogórkami w garnku z gorącą wodą umieszczonym na kuchence, którego dno jest wstępnie pokryte ręcznikiem kuchennym, a następnie zagotuj wodę i sterylizuj słoiki przez siedem do ośmiu minut w niskiej temperaturze.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po sterylizacji mocno zwiń lub zamknij słoiki pokrywkami, a następnie odwróć słoiki i sprawdź szczelność, a następnie przykryj je, aż całkowicie ostygną ciepłym kocem lub kocem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Słoiki z zimowymi ogórkami w pikantnym keczupie pomidorowym przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu z dala od urządzeń grzewczych.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na niezwykle prosty i łatwy przepis na przygotowanie i konserwację ostrych pikli na nadchodzącą zimę! Szybkie w przygotowaniu chrupiące pikle w pikantnym keczupie pomidorowym bez dodatku zieleni i czosnku z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na pikantny smak! Radzimy przygotować wyjątkowe słone i chrupiące ogórki na zimę, które w mroźną zimę będą Przypominać ciepłe lato! Smacznego!

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy