pomidory cynamonowo-goździkowe
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
przepis jest przeznaczony na 3-litrowy słoik. Umyj pomidory i włóż do czystych słoików. Zalej zimną wodą (aby określić jej ilość dla solanki). Następnie wlej go do rondla, dodaj wszystkie składniki oprócz octu i zagotuj. Wlej słoiki z pomidorami gorącą solanką i sterylizuj przez 20 minut.temperatura wody 80-85 stopni. Pod koniec sterylizacji dodaj ocet, wyjmij słoiki i zwiń. Odwróć na pokrywkę, zawiń, aż całkowicie ostygnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g