ciasto na pączki bez drożdży

Przygotuj idealne ciasto na pączki bez większych kłopotów! Kto powiedział, że produkty z ciasta bez drożdży nie mogą być bujne, miękkie i przewiewne? Oferuję wspaniały przepis na ciasto na pączki-proces gotowania nie zajmie dużo czasu, a gotowe wypieki są niezwykle smaczne.
nadiniAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 10 g
tłuszcze 7 % 5 g
węglowodany 78 % 52 g
280 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

przygotuj wygodną miskę, rozbij do niej jajka, wlej mleko skondensowane i wymieszaj (w żadnym wypadku nie ubijaj mikserem!)

przesiej mąkę do powstałej masy (mąki nie należy dodawać od razu-lepiej robić to w częściach, aby nie wkładać nadmiaru i nie robić ciasta "zatkanego" ) z proszkiem do pieczenia, a także dodaj wanilinę i sól.

zagniataj ciasto, aż będzie miękkie i elastyczne.

gotowe ciasto należy pozostawić pod folią spożywczą przez 15-20 minut. Ciasto przykrywa się, aby nie pękało, a na jego powierzchni nie tworzyła się skorupa.

pyszne pączki i oczywiście dobry nastrój!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy