marynata z kurczaka z musztardą
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Opłucz cytrynę pod bieżącą wodą, zalej wrzącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym. Następnie zetrzyj żółtą część skórki na cienkiej tarce i wyciśnij cały sok.
2. Do powstałej mieszanki cytrynowej dodaj musztardę, sól, mieszankę papryki i włoskie zioła, wymieszaj.
3. Obierz czosnek, posiekaj tak drobno, jak to możliwe, Dodaj do marynaty.
4. Wlej wino do powstałej mieszanki, wymieszaj i wyślij pojemnik do lodówki na godzinę, aby ustabilizować smak.
to wszystko! Smaczny Kebab i dobry nastrój!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g