marynata z kurczaka z musztardą

wybierasz się na grilla? Dowiedz się, jak uczynić go wyjątkowym! Wczoraj byliśmy na łonie natury, oczywiście z kebabem, jak bez niego? Smażone udka z kurczaka-okazały się niesamowicie smaczne. Tym razem wypróbowałem dla mnie nowy przepis na marynatę na białym wytrawnym winie, a wynik był dla mnie bardzo zadowolony! Myślę, że nadaje się do wieprzowiny, ale dla kurczaka mogę powiedzieć jednoznacznie-super, nie możesz wymyślić lepszego!
MilankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 70 % 7 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Opłucz cytrynę pod bieżącą wodą, zalej wrzącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym. Następnie zetrzyj żółtą część skórki na cienkiej tarce i wyciśnij cały sok.

2. Do powstałej mieszanki cytrynowej dodaj musztardę, sól, mieszankę papryki i włoskie zioła, wymieszaj.

3. Obierz czosnek, posiekaj tak drobno, jak to możliwe, Dodaj do marynaty.

4. Wlej wino do powstałej mieszanki, wymieszaj i wyślij pojemnik do lodówki na godzinę, aby ustabilizować smak.

to wszystko! Smaczny Kebab i dobry nastrój!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy