musztarda w proszku klasyczna
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej proszek musztardowy do małej miski.
2. Wlej wodę do rondla, zagotuj.
3. Wlej musztardę wrzącą wodą, pocierając masę łyżką ,aż będzie gładka (obecność grudek jest niedopuszczalna).
4. Wlej olej roślinny i ocet jabłkowy do powstałej jednorodnej masy, wlej cukier i sól, wymieszaj.
5. Wlej mieszaninę do słoika z pokrywką lub małego pojemnika i pozostaw w ciepłym miejscu na 2-3 godziny. W tym czasie musztarda dojrzeje i stanie się gęstsza.
szczelnie zamknij gotową musztardę i wyślij do lodówki. Jest całkowicie gotowy do użycia.
Gotuj z miłością, a odniesiesz sukces!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Musztarda w proszku - 378 kcal/100g