konserwowanie papryki
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
trzy litrowe słoiki i pokrywki umyć sodą, wysterylizować.
obierz paprykę z łodyg i nasion, umyj, pokrój na 4 części.
przygotuj marynatę: dodaj sól, cukier, ocet i olej do wody, zagotuj. Zanurz pieprz partiami we wrzącej marynacie i gotuj przez 5 minut. od momentu wrzenia.
ułóż paprykę w słoikach, zalej marynatą i zwiń.
Odwróć słoiki i ostudź.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g