skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty i przyprawy niezbędne do przygotowania koreańskiej sałatki z ogórków z marchewką na zimę.
Krok 2:
Wlej sto dwadzieścia pięć mililitrów 9% octu do osobnej miski, sto dwadzieścia pięć mililitrów oleju roślinnego, dodaj sto dwadzieścia pięć gramów cukru.
Krok 3:
Dodaj łyżkę stołową ze szkiełkiem soli do miski, jedną główkę czosnku przepuszczoną przez prasę.
Krok 4:
Dodaj półtorej łyżki koreańskiej przyprawy do marchwi do miski, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i odstaw do zaparzenia.
Krok 5:
Dobrze umyte i wcześniej namoczone dwa kilogramy ogórków kroimy w małe kostki.
Krok 6:
Rozłóż pokrojone ogórki do wygodnego gotowania w misce.
Krok 7:
Pocieramy pół kilograma marchewki na koreańskiej tarce.
Krok 8:
Bardzo dokładnie wymieszaj startą marchewkę z ogórkami.
Krok 9:
Napełnij warzywa zaparzonymi i dobrze wymieszanymi przyprawami.
Krok 10:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i odstaw na godzinę, aby sok się wyróżniał.
Krok 11:
Pokrywki zalać wrzącą wodą i ułożyć łyżką ugotowaną sałatkę w dokładnie umytych, wysterylizowanych słoikach, tak aby sok całkowicie przykrył ogórki i przykrył pokrywkami.
Krok 12:
Wlej zimną wodę do dużego rondla, połóż serwetkę na dnie i włóż słoiki.
Krok 13:
Kładziemy garnek na kuchence, doprowadzamy wodę do wrzenia, w przypadku sześciuset gramowych puszek czas wrzenia wynosi dwanaście minut. Szczelnie zamknij pokrywki na słoikach, odwróć do góry nogami, sprawdzając szczelność, a następnie przykryj ciepłym kocem i pozwól im ostygnąć.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
przygotowujemy sałatkę w puszkach na zimę - ogórki z marchewką po koreańsku. Te ogórki z przekąskami z małą ostrzycą przypadną Ci do gustu!
marchewki w języku koreańskim są często używane do przygotowywania różnych potraw, robią z nich sałatki, bułki i dodają do ciast. Aby przygotować marchewki po koreańsku, potrzebujesz specjalnej tarki, która pozwala zetrzeć marchewki w wydłużone paski.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g