skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pastylkę morelową w domu, musisz przygotować niezbędne składniki: morele i cukier.
Krok 2:
Morela będzie potrzebować tylko dojrzałej. Jeśli natkniesz się na bardziej elastyczny, zielonkawy, lepiej go nie używać, nada gotowemu produktowi nieprzyjemną gorycz. Umyj morelę i posortuj z gruzu i złych owoców. Usuń kości i, jeśli to konieczne, odetnij uszkodzone części.
Krok 3:
Zmiel całą morelę blenderem lub przekręć maszynką do mięsa.
Krok 4:
Aby pastylka miała bardziej równomierną strukturę, przetrzyj gotowe tłuczone ziemniaki przez drobne sito, oddzielając ciasto. Będzie go bardzo mało.
Krok 5:
Wlej cukier do gotowego Delikatnego puree morelowego. Jeśli morela jest wystarczająco słodka i przestrzegasz prawidłowego odżywiania lub podążasz za figurą – możesz w ogóle nie używać cukru lub zastąpić go miodem.
Krok 6:
Dokładnie wymieszaj masę i włóż puree do naczynia do pieczenia. Należy go przykryć papierem do pieczenia naoliwionym. Puree morelowe wygładź łyżką w warstwę o grubości 1-1, 5 cm.
Krok 7:
Rozgrzej piekarnik do 60 stopni. Umieść w nim formę i wysusz pastylkę morelową przez około 3 godziny przy uchylonych drzwiach.
Krok 8:
Gotowa pastylka morelowa ma gęstą konsystencję, nie przylega do rąk i jednocześnie dobrze się zwija.
Krok 9:
Gotowy przysmak można pokroić w szerokie lub wąskie paski i zwinąć w bułki. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce. Smacznego. Gotuj z miłością.
pyszny letni przysmak, pastylka morelowa w domu - to także idealny deser dla wszystkich odchudzających się. Nikt się z tym nie kłóci. Ale nie wszyscy wiedzą, jak zrobić pastylkę morelową. Aby go przygotować, potrzebujesz tylko 2 składników, dojrzałych słodkich moreli i niewielkiej ilości cukru. Ale nie musisz mieć nadziei na to, że wynik nastąpi wkrótce. W tej sprawie pośpiech do niczego-bądź cierpliwy!
Morela będzie potrzebować tylko dojrzały czas pieczenia w piekarniku nagrzanym do 60 stopni 3 godziny! Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g