skład / składniki
metoda gotowania
tak więc przygotowanie tego pysznego i, można powiedzieć, uniwersalnego kremu jest bardzo proste! Ale jest ważny punkt-wszystkie produkty dla niego powinny mieć temperaturę pokojową. Oznacza to, że masło i jaja kurze należy wcześniej wyjąć z lodówki, aby miały czas na rozgrzanie. Najlepiej za godzinę lub dwie.
następnie przejdź bezpośrednio do przygotowania kremu maślanego...
rozbij jaja kurze w ceramicznym lub metalowym pojemniku o odpowiedniej wielkości, a następnie wlej tam cukier granulowany. Wszystko dobrze wymieszaj i wyślij do kąpieli wodnej. Podgrzej mieszaninę jaj i cukru, nie przestając mieszać, do 60 stopni. Wszystkie kryształy cukru rozpuszczą się w tym czasie. Po usunięciu pojemnika z łaźni wodnej.
nie wahaj się ubijać mieszanki, aż będzie gęsta i gęsta. Najlepiej ubić miksturę mikserem. Zatrzymujemy ubijanie tylko wtedy, gdy masa osiągnie temperaturę pokojową.
następnie włóż zmiękczone masło do osobnego pojemnika i ubij. Masa powinna stać się biała, gładka i błyszcząca. Wlej rum (lub koniak) i ubij jeszcze raz. Jeśli używanie alkoholu jest sprzeczne lub dzieci mają jeść słodycze, alkohol można zastąpić ekstraktem waniliowym.
teraz w tej masie rozprowadzamy porcje wcześniej ubitej mieszanki jajecznej. Kontynuuj ubijanie, aż obie masy zostaną połączone. Ubijaj do uzyskania gładkości i gładkości.
to wszystko! Krem jest gotowy! Może być stosowany do warstwy między ciastami, do przykrycia ciasta i do dekoracji. Taki krem nadaje się nie tylko do ciasta, ale także do babeczek, bułek, napełniania ciast budyniowych i innych gadżetów.
udanych eksperymentów kulinarnych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g