Krem Glasse Classic

niesamowicie pyszny krem maślany do ciast i ciastek! Klasyczny krem Glasse nie jest trudny do przygotowania. Ten przepis jest tradycyjny, a jednocześnie podstawowy, ponieważ na jego podstawie można przygotować różne odmiany tego kremu, na przykład wersję czekoladową. Krem jest gładki i błyszczący, delikatny w konsystencji, wystarczająco gęsty i gęsty, aby ozdobić ciasta, babeczki, ciasta. Mogą również wypełniać ciasta budyniowe lub używać go jako warstwy między ciastkami i innymi ciastami.
Lisa MAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 59 % 41 g
węglowodany 35 % 24 g
480 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

tak więc przygotowanie tego pysznego i, można powiedzieć, uniwersalnego kremu jest bardzo proste! Ale jest ważny punkt-wszystkie produkty dla niego powinny mieć temperaturę pokojową. Oznacza to, że masło i jaja kurze należy wcześniej wyjąć z lodówki, aby miały czas na rozgrzanie. Najlepiej za godzinę lub dwie.

następnie przejdź bezpośrednio do przygotowania kremu maślanego...

rozbij jaja kurze w ceramicznym lub metalowym pojemniku o odpowiedniej wielkości, a następnie wlej tam cukier granulowany. Wszystko dobrze wymieszaj i wyślij do kąpieli wodnej. Podgrzej mieszaninę jaj i cukru, nie przestając mieszać, do 60 stopni. Wszystkie kryształy cukru rozpuszczą się w tym czasie. Po usunięciu pojemnika z łaźni wodnej.

nie wahaj się ubijać mieszanki, aż będzie gęsta i gęsta. Najlepiej ubić miksturę mikserem. Zatrzymujemy ubijanie tylko wtedy, gdy masa osiągnie temperaturę pokojową.

następnie włóż zmiękczone masło do osobnego pojemnika i ubij. Masa powinna stać się biała, gładka i błyszcząca. Wlej rum (lub koniak) i ubij jeszcze raz. Jeśli używanie alkoholu jest sprzeczne lub dzieci mają jeść słodycze, alkohol można zastąpić ekstraktem waniliowym.

teraz w tej masie rozprowadzamy porcje wcześniej ubitej mieszanki jajecznej. Kontynuuj ubijanie, aż obie masy zostaną połączone. Ubijaj do uzyskania gładkości i gładkości.

to wszystko! Krem jest gotowy! Może być stosowany do warstwy między ciastami, do przykrycia ciasta i do dekoracji. Taki krem nadaje się nie tylko do ciasta, ale także do babeczek, bułek, napełniania ciast budyniowych i innych gadżetów.

udanych eksperymentów kulinarnych!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rum - 75   kcal/100g

Podobne przepisy