skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W misce miksera przesiać mąkę w ciepłej wodzie dodać sól wymieszać i zagnieść proste ciasto.
Krok 2:
Gotowe ciasto potkotować w kulkę i pozostawić pod miską na 30 minut.
Krok 3:
Po 30 minutach rozwałkuj ciasto o grubości 2 milimetrów.
Krok 4:
Na rozwałkowanym cieście wkładamy masło i rozprowadzamy po całym cieście.
Krok 5:
Smaruj warstwę ciasta w gęstą rolkę.
Krok 6:
Podziel rolkę przez 6 równa się część
Krok 7:
Każdy kawałek ciasta rozwałkować na okrągłą warstwę o grubości 2 milimetrów, o średnicy 20 centymetrów.
Krok 8:
Na patelni z tolsdnem rozgrzej trochę oleju roślinnego i włóż rozwałkowane ciasto i przykryj pokrywką zrób mały ogień i smaż przez 3 minuty i odwróć i smaż przez 2 minuty.
Krok 9:
Gotowe ciasto Katlama kładziemy na talerzu.
Krok 10:
Prawdziwe tadżyckie ciasto Katlama jest gotowe. Inspiracja i powodzenia i dobry nastrój.
prawdziwy Tadżycki flatbread jest gotowy z różnych rodzajów ciasta i wypływa w tandoor lub w kotle i smażyć w oleju dokładnie taki smażony flatbread Katlama zaoferował Ci dzisiaj. Z tego ciasta przygotowuje się prawdziwe tadżyckie danie kurutob. Lub podawaj z warzywa. Takie ciasto można piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 15-20 minut na złoty kolor. Prawdziwe Tadżycki flatbread co to może być. To jest zwykły placek targowy może to być patyr nawet Kulcha, katlama ,chalpak , lochira, paramuda . Istnieje wiele rodzajów flatbread i wszystkie są prawdziwe Tadżycki flatbread. Przyjaciele ugotuj takie smażone ciasto Katlama bardzo ci się podoba. Naprawdę bardzo chcę stal zwycięzca to konkurs. Ciasto na tortillę Katlama można zagnieść do końca ręcznie lub za pomocą miksera do ciasta, jak chcesz, używamy miksera do ciasta, bardzo wygodnie jest nam użyć techniki lub jak nazywa się mikser Kitchen Aid artisan.
możesz nawet dodać 1 jajko do ciasta. Lub 100 gramów tłuszczu. Naprawdę bardzo chcę stal zwycięzca to konkurs jestem w jednym konkurs stal zwycięzca I nagroda była książka ulubione ciasta autora kanału i parowyprzesłali mi książka. Podziękowanie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g