skład / składniki
metoda gotowania
aby zrobić to lecho, potrzebujesz papryki, marchewki i cebuli. Zamiast pomidora możesz użyć zwykłej pasty pomidorowej. Aby lecho okazało się nie tylko smaczne, ale także piękne, kup pieprz w różnych kolorach. Najpierw należy go umyć i oczyścić z nasion. Następnie pokrój paprykę w paski. Zetrzyj marchewki. Następnie obierz całą cebulę i pokrój ją w półpierścienie.
następnie weź rondel. Zrobimy solankę dla lecho. Aby to zrobić, rozpuść cukier i sól w wodzie. Następnie dodaj olej i ocet. Wymieszaj koncentrat pomidorowy. Pieprz do smaku. Połóż liść laurowy. Postaw patelnię na ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut. Następnie włóż cebulę, marchewkę i paprykę do tej mieszanki. Gotuj je przez 15 minut. W tym czasie umyj wszystkie słoiki i przygotuj je do puszkowania. Ułóż lecho w słoikach i zwiń. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g