truskawki starte z cukrem na zimę

Zachwyć siebie i swoją rodzinę podczas zimowych mrozów!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 53 g
215 kcal
IG: 6 / 0 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

umyj truskawki i obierz działki.

ugniataj drewnianym tłuczkiem, mieszając z cukrem w stosunku 1: 1.

ułóż w słoikach, przykryj pokrywkami i przechowuj w lodówce.

można zwinąć na zimę, tylko słoiki lepiej wysterylizować wcześniej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Truskawka ogrodowa - 32   kcal/100g

Podobne przepisy