Proste ciasto do pizzy na kwaśnej śmietanie

z takim ciastem twoja pizza nigdy nie będzie twarda i sucha. Co dziwne, ciasto do pizzy to także włoski przepis kulinarny. Dość prosty i szybki - znacznie prostszy niż klasyczne przepisy. Więc jeśli przyjechali do ciebie goście, nie możesz wymyślić lepszego jedzenia dla głodnych przyjaciół. Ponadto potrzebne są najprostsze produkty.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 8 g
tłuszcze 24 % 11 g
węglowodany 58 % 26 g
225 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj mąkę ze śmietaną.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sodę, sól, cukier, jajka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciasto jest gotowe.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlać do formy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na blasze do pieczenia

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piecz przez 5 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Baza do pizzy jest gotowa!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nadchodzi Pizza.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pyszna

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy