z takim ciastem twoja pizza nigdy nie będzie twarda i sucha. Co dziwne, ciasto do pizzy to także włoski przepis kulinarny. Dość prosty i szybki - znacznie prostszy niż klasyczne przepisy. Więc jeśli przyjechali do ciebie goście, nie możesz wymyślić lepszego jedzenia dla głodnych przyjaciół. Ponadto potrzebne są najprostsze produkty.
proste ciasto do pizzy na kwaśnej śmietanie
niestety masz wyłączony lub nie działa
Javascript
. Do pracy z większością funkcji na naszej stronie jest to niezbędny element. Skontaktuj się z administratorem, aby rozwiązać ten problem.
Na wagę kompozycji:
w jednej porcji (139g)
we wszystkich porcjach (555g)
100g
gotowanie krok po kroku
Czas gotowania:
10 min
PT10M
Krok 1: Potrzebne produkty.
Krok 2: Wymieszaj mąkę ze śmietaną.
Krok 3: Dodaj sodę, sól, cukier, jajka.
Krok 4: Ciasto jest gotowe.
Krok 5: Wlać do formy.
Krok 6: Na blasze do pieczenia
Krok 7: Piecz przez 5 minut.
Krok 8: Baza do pizzy jest gotowa!
Krok 9: Nadchodzi Pizza.
Krok 10: Pyszna
Krok 11: Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
Śmietana 30% tłuszczu -
340
kcal/100g
Śmietana 25% tłuszczu -
284
kcal/100g
Śmietana 20% tłuszczu -
210
kcal/100g
Śmietana 10% tłuszczu -
115
kcal/100g
Śmietana -
210
kcal/100g
Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana -
333
kcal/100g
Mąka pełnoziarnista uniwersalna -
364
kcal/100g
Mąka krupczatka -
348
kcal/100g
Mąka -
325
kcal/100g
Cukier granulowany -
398
kcal/100g
Cukier -
398
kcal/100g
Sol -
0
kcal/100g
Soda spożywcza -
0
kcal / 100g
Jajko kurze -
80
kcal/100g