ocet malinowy

oryginalny sos dietetyczny. Idealny do przyprawiania warzyw.
olqaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 9 g
30 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 45 D 12 h 15 min

maliny dobrze umyć, osuszyć, przełożyć do miski i lekko odłożyć. Następnie zalej octem i przykryj serwetką.

trzymaj przez 4 dni w temperaturze pokojowej, mieszając codziennie.

po przecedzić przez gazę w kilku warstwach. Wymieszaj z cukrem, gotuj przez 10 minut.

napełnij butelki gorącym octem i zakorkuj je.

ocet malinowy należy przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

otwartą butelkę należy zużyć w ciągu 6-8 miesięcy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g

Podobne przepisy