Olej truflowy

sos jest świetny do warzyw, spaghetti, puree i nie tylko! Bardzo cenny olej truflowy można przygotować w domu.
olqaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 100 % 98 g
węglowodany 0 % 0 g
859 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 7 d
ostrożnie przetrzyj świeżą truflę serwetką i pokrój cienko. Pozostaw puszkę do wyschnięcia i drobno posiekaj.

Złóż truflę i pieprz do butelki.

wlej tam ten sam olej i zakorkuj butelkę.

umieść na tydzień w ciemnym, chłodnym miejscu. Okresowo butelkę należy wstrząsnąć.

z czym można używać oleju truflowego:

& nbsp; = można go podawać razem z makaronem i parmezanem

& nbsp;= można nim posypać carpaccio

& nbsp; = możesz posmarować nim tosty z chleba pszennego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Trufle świeże - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g

Podobne przepisy