olej truflowy
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ostrożnie przetrzyj świeżą truflę serwetką i pokrój cienko. Pozostaw puszkę do wyschnięcia i drobno posiekaj.
Złóż truflę i pieprz do butelki.
wlej tam ten sam olej i zakorkuj butelkę.
umieść na tydzień w ciemnym, chłodnym miejscu. Okresowo butelkę należy wstrząsnąć.
z czym można używać oleju truflowego:
& nbsp; = można go podawać razem z makaronem i parmezanem
& nbsp;= można nim posypać carpaccio
& nbsp; = możesz posmarować nim tosty z chleba pszennego
Złóż truflę i pieprz do butelki.
wlej tam ten sam olej i zakorkuj butelkę.
umieść na tydzień w ciemnym, chłodnym miejscu. Okresowo butelkę należy wstrząsnąć.
z czym można używać oleju truflowego:
& nbsp; = można go podawać razem z makaronem i parmezanem
& nbsp;= można nim posypać carpaccio
& nbsp; = możesz posmarować nim tosty z chleba pszennego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Trufle świeże - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g