ptysie bulionowe z serem
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozmrożone ciasto rozwałkować na posypanym mąką stole.
posmaruj ciasto jajkiem lekko ubitym z posiekanym czosnkiem.
połowę warstwy posypać startym twardym serem.
posyp cały obszar posiekaną natką pietruszki i solą.
przykryj drugą połowę połową ciasta bez sera, tj. złóż warstwę na pół i lekko rozwałkuj.
posmaruj wierzch ciasta masą jajeczno-serową, która po wyciśnięciu.
Piec 20-30 min w 200 gr. na blasze wyłożonej pergaminem.
posmaruj ciasto jajkiem lekko ubitym z posiekanym czosnkiem.
połowę warstwy posypać startym twardym serem.
posyp cały obszar posiekaną natką pietruszki i solą.
przykryj drugą połowę połową ciasta bez sera, tj. złóż warstwę na pół i lekko rozwałkuj.
posmaruj wierzch ciasta masą jajeczno-serową, która po wyciśnięciu.
Piec 20-30 min w 200 gr. na blasze wyłożonej pergaminem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g