jagody z bezą
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
włóż jagody do formy, posyp cukrem i dodaj koniak.
pozostaw na godzinę.
wlej białka do naczynia, wlej sok z cytryny, ubij na gęstą pianę, wlewając na koniec cukier puder.
Zamknij jagody białkami i włóż do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na 4-5 minut.
w razie potrzeby udekoruj naczynie borówkami.
bezy podawać na gorąco.
po podgrzaniu alkohol odparowuje, pozostawiając tylko aromat. Ale jeśli ten deser jest przygotowywany dla dzieci, nie trzeba dodawać koniak.
pozostaw na godzinę.
wlej białka do naczynia, wlej sok z cytryny, ubij na gęstą pianę, wlewając na koniec cukier puder.
Zamknij jagody białkami i włóż do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na 4-5 minut.
w razie potrzeby udekoruj naczynie borówkami.
bezy podawać na gorąco.
po podgrzaniu alkohol odparowuje, pozostawiając tylko aromat. Ale jeśli ten deser jest przygotowywany dla dzieci, nie trzeba dodawać koniak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g