jagody z bezą

wykwintny deser rozpływa się w ustach! Na pewno to docenisz! Bardzo szybki i łatwy w wykonaniu i przygotowaniu deser i bardzo dobry w smaku. Jest również dobry, ponieważ owoce, jagody, napoje alkoholowe w takich bezach są używane do smaku i do woli.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 93 % 25 g
119 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
włóż jagody do formy, posyp cukrem i dodaj koniak.
pozostaw na godzinę.
wlej białka do naczynia, wlej sok z cytryny, ubij na gęstą pianę, wlewając na koniec cukier puder.
Zamknij jagody białkami i włóż do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na 4-5 minut. 
w razie potrzeby udekoruj naczynie borówkami.
bezy podawać na gorąco.
po podgrzaniu alkohol odparowuje, pozostawiając tylko aromat. Ale jeśli ten deser jest przygotowywany dla dzieci, nie trzeba dodawać koniak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g

Podobne przepisy