Sernik z twarogiem z wypiekami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Połamać ciasteczka i zmielić w blenderze na drobne okruchy.
2. rozpuść masło i wlej do okruchów ciastek, dokładnie wymieszaj.
3. Włóż pergamin do formy do pieczenia i rozłóż ciasto z ciastek, zrób boki. Wyjmij przedmiot do lodówki i wypełnij.
4. Do nadzienia ubij twarożek z szacunkowym i cukrem, wprowadź jajka pojedynczo, dokładnie wymieszaj. Dodaj skórkę z cytryny i cukier waniliowy.
5. Wyjmij ciasto z lodówki, wlej na nie krem twarogowy i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.
6. Po upieczeniu poczekaj, aż sernik całkowicie ostygnie, wyjmij z formy. Można pozostawić do impregnacji na noc. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g