chebureki z cukinii nadziewane grzybami i serem

z cukinii możesz zrobić pyszne naleśniki z cukinii. W zależności od nadzienia to danie może stać się zarówno lekką kolacją, jak i obfitym drugim na lunch.Zwykle to danie nie może ostygnąć, z kwaśną śmietaną lub lekkim sosem, cukinia cheburek odlatuje, ledwo schodząc z patelni.
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 50 % 13 g
139 kcal
IG: 23 / 0 / 77

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Pokrój grzyby w drobną kostkę i smaż na suchej patelni, aż będą ugotowane, a wilgoć odparuje. Przenieś grzyby do miski, pozwól im ostygnąć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na grubej tarce i dodaj do schłodzonych grzybów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj cebulę i dodaj zioła do grzybów z serem, wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj cukinię, obierz ogony, pokrój na małe kawałki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przenieś do blendera i posiekaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś masę do miski, dodaj jaja kurze, mąkę, posiekane zioła, przyprawy, wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej porcje mleka do masy.Zmiel blenderem zanurzeniowym, aż będzie bardziej gładki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej trochę oleju roślinnego, wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj tutaj grzyby z serem i cebulą. Wszystko wymieszać.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasmaruj patelnię pędzlem olejem roślinnym, dobrze podgrzej, wlej porcję ciasta z cukinii, spłaszcz i pozwól mu trochę się związać.Połóż nadzienie na połowie naleśnika.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przykryj ją drugą połówką naleśnika. Przykryj i gotuj przez 1-2 minuty

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie odwróć cheburek, przykryj ponownie pokrywką i gotuj przez kolejne 1-2 minuty.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przenieś gotowy cheburek na talerz.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podawaj z mlekiem i kwaśną śmietaną. Smacznego!!!

w środku sezonu cukinii używamy tego wspaniałego warzywa w pełni! Kiedy placki z cukinii, naleśniki i zapiekanki są już powszechne, przygotuj pyszne czebureki z cukinii.
w ten sposób moja rodzina wypróbowała te oryginalne chebureki i była bardzo zadowolona. Uwierz mi, jest bardzo smaczny, więc polecam i na pewno je ugotujesz. Wcześniej próbowałem tylko gotować naleśniki z cukinii bez mąki, a także ciasto z cukinii-przekąskę, a tutaj takie znalezisko! Ogólnie gotuj – nie pożałujesz!
ciasto z cukinii dobrze komponuje się z każdym nadzieniem . Chebureki z nadzieniem mięsnym, grzybowym lub serowym. W zależności od nadzienia to danie może stać się zarówno lekką kolacją, jak i obfitym drugim na lunch.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy