skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Pokrój grzyby w drobną kostkę i smaż na suchej patelni, aż będą ugotowane, a wilgoć odparuje. Przenieś grzyby do miski, pozwól im ostygnąć.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce i dodaj do schłodzonych grzybów.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę i dodaj zioła do grzybów z serem, wymieszaj.
Krok 4:
Umyj cukinię, obierz ogony, pokrój na małe kawałki.
Krok 5:
Przenieś do blendera i posiekaj.
Krok 6:
Przenieś masę do miski, dodaj jaja kurze, mąkę, posiekane zioła, przyprawy, wymieszaj.
Krok 7:
Wlej porcje mleka do masy.Zmiel blenderem zanurzeniowym, aż będzie bardziej gładki.
Krok 8:
Wlej trochę oleju roślinnego, wymieszaj.
Krok 9:
Dodaj tutaj grzyby z serem i cebulą. Wszystko wymieszać.
Krok 10:
Nasmaruj patelnię pędzlem olejem roślinnym, dobrze podgrzej, wlej porcję ciasta z cukinii, spłaszcz i pozwól mu trochę się związać.Połóż nadzienie na połowie naleśnika.
Krok 11:
Przykryj ją drugą połówką naleśnika. Przykryj i gotuj przez 1-2 minuty
Krok 12:
Następnie odwróć cheburek, przykryj ponownie pokrywką i gotuj przez kolejne 1-2 minuty.
Krok 13:
Przenieś gotowy cheburek na talerz.
Krok 14:
Podawaj z mlekiem i kwaśną śmietaną. Smacznego!!!
w środku sezonu cukinii używamy tego wspaniałego warzywa w pełni! Kiedy placki z cukinii, naleśniki i zapiekanki są już powszechne, przygotuj pyszne czebureki z cukinii.
w ten sposób moja rodzina wypróbowała te oryginalne chebureki i była bardzo zadowolona. Uwierz mi, jest bardzo smaczny, więc polecam i na pewno je ugotujesz. Wcześniej próbowałem tylko gotować naleśniki z cukinii bez mąki, a także ciasto z cukinii-przekąskę, a tutaj takie znalezisko! Ogólnie gotuj – nie pożałujesz!
ciasto z cukinii dobrze komponuje się z każdym nadzieniem . Chebureki z nadzieniem mięsnym, grzybowym lub serowym. W zależności od nadzienia to danie może stać się zarówno lekką kolacją, jak i obfitym drugim na lunch.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g