Krem do ciasta z twarogiem

krem jest pyszny i dobrze zachowuje swój kształt. Smak ten krem bardzo przypomina masę twarogową. W zasadzie to jest-w końcu klasyczna masa twarogowa składa się z twarogu zmieszanego z masłem. Ten krem jest dość tłusty i gęsty, ale doskonale zachowuje swój kształt, dzięki czemu ciasta można wyrównać takim kremem (wystarczy usunąć z niego skórkę). Musisz tylko upewnić się, że nie ma w nim grudek. Ponadto z kremu można sadzić różne kwiaty za pomocą torby cukierniczej.Dopiero wcześniej krem powinien być dobrze schłodzony.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 7 g
tłuszcze 43 % 26 g
węglowodany 45 % 27 g
365 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz składniki. Do twarogu i kremu do ciasta potrzebujemy: twarogu (nie suchego, od 5% tłuszczu), masła o temperaturze pokojowej, cukru pudru, skórki cytryny, waniliny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połącz miękkie masło z cukrem pudrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij masę mikserem, aż będzie puszysta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Masa twarogowa jest wstępnie ubita blenderem do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji lub przetarta przez sito. Jeśli używasz mokrego twarogu w brykietach, nie musisz go wycierać. Nie przestając bić, w częściach dodaj puree z twarogu do śmietany.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj skórkę z cytryny i wanilinę. Ponownie ubij. Włóż krem do lodówki na 20 minut, a dopiero potem ułóż nim ciasta.

ten krem można spożywać jako niezależny deser, dodając do niego kawałki świeżych owoców lub jagód, orzechy lub startą czekoladę.

aby krem był wysokiej jakości, należy wziąć pod uwagę kilka punktów:

- kremowa masa powinna być gładka, bez ziaren.Dlatego konieczne jest wcześniejsze śledzenie jakości twarogu, który kupujesz;

- krem jest łatwy do barwienia, ale w tym przypadku lepiej jest używać barwników żelowych, są jasne i rozpuszczają się bardziej równomiernie;

- pracuj lepiej z dobrze schłodzonym kremem-dzięki temu będzie lepiej i dłużej utrzyma swój kształt;

- po zakończeniu montażu i ułożeniu ciasta kremem należy go ponownie włożyć do lodówki na co najmniej 1 godzinę, a najlepiej na 2-3.

za pomocą tego kremu możesz układać ciasta z dowolnym rodzajem ciasta. Użyłem do ciast z ciasta francuskiego. A podczas cięcia krem nie kapał, okazało się, że jest to bardzo równe cięcie. Świetnie nadaje się również do ciast biszkoptowych i miodowych. Taki krem doskonale układa Napoleona.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy