krem twarogowy pomarańczowy do nadzienia
skład / składniki
24
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj żywność, olej powinien mieć temperaturę pokojową.
Krok 2:

Umyj pomarańczę, usuń skórkę, obierz plastry.
Krok 3:

Miąższ i skórkę pomarańczową przebić blenderem, dodać 2 łyżeczki likieru pomarańczowego.
Krok 4:

Ubij miękkie masło ze skondensowanym mlekiem / nie gotowane/ do uzyskania gładkości, dodaj przecier pomarańczowy.
Krok 5:

Wprowadź kawałki twarogu, nadal ubijając, aż będzie puszysty.
Krok 6:

Krem powinien być gęsty, ale przewiewny i plastyczny, o smaku i aromacie pomarańczy.
wskazuję porcje dość warunkowo, w zależności od tego, do czego zostanie użyty krem. Jeśli do pieczenia, wystarczy na 2 duże blachy do pieczenia z soczystymi lub rurkami. Jeśli pozostanie, jest chętnie spożywany jako masa serowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Likier pomarańczowy - 213 kcal/100g

