smoothie kiełkowane mung

zadbaj o swoje zdrowie-przygotuj zdrowy napój! Koktajl z kiełkującej fasoli mung jest gęsty, jednorodny, ma przyjemny smak i delikatny aromat. Zamiast miodu można użyć dojrzałych daktyli. Doskonale słodzą napój, uzupełniają go witaminami, nie powodują alergii. Ilość słodzika można dostosować do smaku: dodaj więcej miodu lub więcej daktyli. W razie potrzeby liście sałaty można zastąpić szpinakiem, będzie również bardzo smaczne i zdrowe. Konsystencja smoothie może być bardziej płynna, w tym celu musisz dodać trochę więcej wody.
leno4kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 16 g
71 kcal
IG: 6 / 88 / 6

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

smoothie to słodki, gęsty napój. Przygotuj smoothie za pomocą blendera lub miksera, mieszając jagody, owoce lub warzywa. Uzupełnij napój sokami, mlekiem, zieloną herbatą, różnymi przyprawami, orzechami. Takie napoje są bardzo przydatne, ponieważ zawierają w swoim składzie wiele witamin i przydatnych pierwiastków śladowych.

Smoothie podawane na stole w gorących porach roku i zimą, ten napój nie jest sezonowy. Zimą napój witaminowy można przygotować z mrożonych owoców i warzyw. Równie popularne są koktajle mleczne. Mają aksamitny smak i są równie zdrowe.

ten przepis opisuje proces przygotowywania koktajli z kiełkującą fasolą mung i ziołami. Napój jest bogaty w witaminy i zdrowy błonnik.

1. Liście sałaty, koperek i pietruszkę myjemy pod bieżącą wodą. Suszyć ręcznikami papierowymi. Możesz po prostu zostawić na stole na chwilę, pozwolić mu wyschnąć.

2. Umieść czyste warzywa w misce blendera. Nie musisz wcześniej kroić. Tutaj dodajemy kiełkującą mung.

3. Banany obieramy, kroimy na kilka części, wysyłamy do zieleni.

4. Jako słodzik dodajemy miód. Ilość Mena można dostosować do smaku. Ale robienie koktajli przez Chur nie jest zalecane.

5. Wlej wodę pitną do przygotowanych składników, zmiel do uzyskania gładkości.

wlej napój do szklanek, podawaj.

pij dla zdrowia!

jeśli dodasz do koktajlu daktyle zamiast miodu, należy je najpierw namoczyć przez 15 minut. Po określonym czasie usuwamy daty z wody, usuwamy z nich cienką warstwę. Dopiero potem daktyle można zmielić w blenderze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kiełkująca Masza - 30   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy