skład / składniki
metoda gotowania
smoothie to słodki, gęsty napój. Przygotuj smoothie za pomocą blendera lub miksera, mieszając jagody, owoce lub warzywa. Uzupełnij napój sokami, mlekiem, zieloną herbatą, różnymi przyprawami, orzechami. Takie napoje są bardzo przydatne, ponieważ zawierają w swoim składzie wiele witamin i przydatnych pierwiastków śladowych.
Smoothie podawane na stole w gorących porach roku i zimą, ten napój nie jest sezonowy. Zimą napój witaminowy można przygotować z mrożonych owoców i warzyw. Równie popularne są koktajle mleczne. Mają aksamitny smak i są równie zdrowe.
ten przepis opisuje proces przygotowywania koktajli z kiełkującą fasolą mung i ziołami. Napój jest bogaty w witaminy i zdrowy błonnik.
1. Liście sałaty, koperek i pietruszkę myjemy pod bieżącą wodą. Suszyć ręcznikami papierowymi. Możesz po prostu zostawić na stole na chwilę, pozwolić mu wyschnąć.
2. Umieść czyste warzywa w misce blendera. Nie musisz wcześniej kroić. Tutaj dodajemy kiełkującą mung.
3. Banany obieramy, kroimy na kilka części, wysyłamy do zieleni.
4. Jako słodzik dodajemy miód. Ilość Mena można dostosować do smaku. Ale robienie koktajli przez Chur nie jest zalecane.
5. Wlej wodę pitną do przygotowanych składników, zmiel do uzyskania gładkości.
wlej napój do szklanek, podawaj.
pij dla zdrowia!
jeśli dodasz do koktajlu daktyle zamiast miodu, należy je najpierw namoczyć przez 15 minut. Po określonym czasie usuwamy daty z wody, usuwamy z nich cienką warstwę. Dopiero potem daktyle można zmielić w blenderze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kiełkująca Masza - 30 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g