Mojito syrop miętowy

Naucz się samodzielnie przygotowywać popularne napoje! Mojito z syropem miętowym jest idealne na imprezę! Możesz też gotować tylko dla siebie, mieć dużo zabawy. Mojito to tradycyjny kubański napój i może być alkoholowy lub bezalkoholowy. Słodycz i lekki smak nadają napojowi bogaty syrop miętowy. Ten składnik można dodać kierując się własnymi preferencjami smakowymi. Nie ma ścisłych zasad i proporcji. Liście mięty nie są niezbędnym składnikiem, są dodawane do woli.
KasiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 5 g
67 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

do zrobienia Mojito potrzebujesz shakera. Z pomocą tego małego devai możesz zrobić świetny napój!

Mojito to klasyczny napój barowy, który wielu zdążyło pokochać. Możesz sam ugotować Mojito, wcale nie jest to trudne. Istnieje wiele odmian słynnego napoju: Mojito brzoskwiniowe, Mojito z ananasem i szałwią, malinowe Mojito i inne. Ten przepis ujawnia sekret gotowania Mojito z syropem miętowym. Ten napój jest niezwykle orzeźwiający, orzeźwiający.

przepis wykorzystuje gotowy syrop miętowy. W razie potrzeby syrop miętowy można przygotować samodzielnie bezpośrednio do napojów. Aby przygotować syrop miętowy, posyp świeże liście mięty cukrem, pozostaw na pół godziny. Następnie wlej wrzący syrop cukrowy i pozwól mu całkowicie ostygnąć. Schłodzoną masę ubijamy blenderem zanurzeniowym, po czym filtrujemy przez gazę złożoną w dwóch lub trzech warstwach. Taki syrop jest doskonale przechowywany w lodówce, w razie potrzeby można go użyć w dowolnym momencie.

więc zaczynamy robić pyszne Mojito.

1. Wlej rum i syrop miętowy do shakera, dodaj kilka liści mięty dla nasycenia smaku.

2. Następnie wyciśnij sok z limonki i wlej Likier pomarańczowy. Triple Sec jest świetny. Na tym etapie dodajemy lód.

3. Energicznie potrząsaj shakerem przez 15-20 sekund.

4. Wlej Mojito do schłodzonej szklanki, dodaj sodę i udekoruj liśćmi mięty.

jeśli chcesz zrobić więcej porcji Mojito, lepiej podawać syrop miętowy osobno. W takim przypadku Goście mogą osłodzić napój do smaku.

pij z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Rum - 75   kcal/100g
  • Likier pomarańczowy - 213   kcal/100g
  • Lód - 0   kcal/100g
  • Soda - 0   kcal/100g
  • Syrop miętowy - 282   kcal/100g

Podobne przepisy