skład / składniki
metoda gotowania
do zrobienia Mojito potrzebujesz shakera. Z pomocą tego małego devai możesz zrobić świetny napój!
Mojito to klasyczny napój barowy, który wielu zdążyło pokochać. Możesz sam ugotować Mojito, wcale nie jest to trudne. Istnieje wiele odmian słynnego napoju: Mojito brzoskwiniowe, Mojito z ananasem i szałwią, malinowe Mojito i inne. Ten przepis ujawnia sekret gotowania Mojito z syropem miętowym. Ten napój jest niezwykle orzeźwiający, orzeźwiający.
przepis wykorzystuje gotowy syrop miętowy. W razie potrzeby syrop miętowy można przygotować samodzielnie bezpośrednio do napojów. Aby przygotować syrop miętowy, posyp świeże liście mięty cukrem, pozostaw na pół godziny. Następnie wlej wrzący syrop cukrowy i pozwól mu całkowicie ostygnąć. Schłodzoną masę ubijamy blenderem zanurzeniowym, po czym filtrujemy przez gazę złożoną w dwóch lub trzech warstwach. Taki syrop jest doskonale przechowywany w lodówce, w razie potrzeby można go użyć w dowolnym momencie.
więc zaczynamy robić pyszne Mojito.
1. Wlej rum i syrop miętowy do shakera, dodaj kilka liści mięty dla nasycenia smaku.
2. Następnie wyciśnij sok z limonki i wlej Likier pomarańczowy. Triple Sec jest świetny. Na tym etapie dodajemy lód.
3. Energicznie potrząsaj shakerem przez 15-20 sekund.
4. Wlej Mojito do schłodzonej szklanki, dodaj sodę i udekoruj liśćmi mięty.
jeśli chcesz zrobić więcej porcji Mojito, lepiej podawać syrop miętowy osobno. W takim przypadku Goście mogą osłodzić napój do smaku.
pij z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Likier pomarańczowy - 213 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Soda - 0 kcal/100g
- Syrop miętowy - 282 kcal/100g