ogórki z pomidorami na zimę w różnych koperkach

wspaniały sposób na wprowadzenie najsmaczniejszego kawałka lata do zimowego menu! Ogórki, pomidory , papryka-różne warzywa w jednym słoiku. Kiedy zimą otwierasz słoik z takim asortymentem, jesz trzy rodzaje warzyw na raz!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
24 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

prosty przepis, ale warzywa są po prostu doskonałe.

pokrywki i słoiki sterylizujemy.

bardzo dokładnie umyj wszystkie warzywa. Pokrój pieprz na dwie części, usuń nasiona i rdzeń.

suszone warzywa.

na dnie słoików kładziemy różne przyprawy , na nich-warstwy ogórków, pomidorów, papryki. Na górze-znowu przyprawy.

napełnij wszystko wrzącą wodą, przykryj pokrywką, przytrzymaj przez 15 minut.

wlej wodę do rondla, włóż cukier, zagotuj.

wlej sól do słoika, wlej wrzący roztwór. Wlej ocet pod pokrywkę, natychmiast zwiń, Odwróć na pokrywkę, zawiń i przytrzymaj przez 10-12 godzin.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy