ciasto na pierogi na wodzie mineralnej proste
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Rozbij jajko do miski na ciasto, dodaj wodę mineralną i olej.
2. Dodaj cukier i sól do płynu i wszystko dobrze wymieszaj.
3. Przesiej mąkę do płynu.
4. Zagnieść miękkie elastyczne ciasto-najpierw w misce, a następnie dobrze zagnieść na stole, aż będzie elastyczne.
takie ciasto nie wymaga dodawania mąki i jest wygodne w pracy - nie przykleja się do wałka do ciasta i stołu.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g