krem serowy do wyrównania ciasta

pyszny i delikatny krem do robienia deserów. Ser śmietankowy jest inny: na śmietanie, na maśle, na białej czekoladzie. Ale moim zdaniem idealnie nadaje się do wyrównania ciasta krem serowy na maśle. Doskonale trzyma kształt i wygląda idealnie na każdym torcie.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 57 % 30 g
węglowodany 36 % 19 g
357 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić krem, potrzebujesz miękkiego masła. Wyjmij go wcześniej z lodówki, pokrój na kawałki i pozostaw w temperaturze pokojowej, aż zmięknie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie weź przestronną miskę, w której przygotujesz krem. Włóż do niego miękkie masło i odpowiednią ilość cukru pudru. Na początku włącz mikser na małą prędkość, aby cukier puder równomiernie wtrącił się w masło. Następnie zrób maksymalną moc i ubij krem w puszystą masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubijaj śmietanę na maksymalnych obrotach przez 1-2 minuty. W tym czasie cukier puder rozpuści się w oleju, a krem stanie się bielszy i bardziej przewiewny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj twarożek i szczyptę waniliny do śmietany. I najpierw włącz mikser z małą prędkością, aby wszystko zmiksować. A następnie na maksimum, aby ubić krem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowy krem ma jednolitą, stabilną konsystencję. Przed złożeniem ciasta trzymaj krem w temperaturze pokojowej. Przed wyrównaniem ciasto należy przechowywać w lodówce przez kilka godzin, aby zamarzło.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Krem można zabarwić dowolnymi barwnikami spożywczymi. Aby uzyskać biały kolor, stosuje się dwutlenek tytanu. Aby uzyskać inny, na przykład niebieski, odpowiedni jest dowolny żel. Rozprowadź krem na całej powierzchni ciasta-po bokach i na górze, za pomocą szpatułki. Następnie wyrównaj go skrobakiem. Aby to zrobić, ustaw skrobak pod kątem 90 stopni do boku ciasta i obróć ciasto. Gotowe ciasto, wstaw do lodówki, aby krem zestalił się. Gotuj z przyjemność

w takim kremie możesz zmienić stosunek masła do sera. Tylko w trakcie pracy możesz zdecydować, który z nich będzie dla Ciebie wygodniejszy. Możesz zrobić, tak jak ja, w proporcji 1:3 lub możesz zrobić 1: 1. Wtedy krem będzie bardziej gęsty i elastyczny. Z tego dobrze wychodzą kwiaty do dekoracji ciasta. Możesz go zabarwić barwnikiem spożywczym.
aby uzyskać smak, możesz dodać trochę skórki cytryny do takiego kremu.
ta ilość kremu wystarczy, aby pokryć małe ciasto o wadze około 1,5 kg o średnicy 18 cm.
gotowy krem można przechowywać w lodówce przez 2-3 dni.
smak kremu jest bardzo delikatny, lekki z odrobiną soli. Nawiasem mówiąc, ten słony smak nie zawsze jest lubiany przez dzieci.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy