krem śmietankowy cukier puder wanilina
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż pojemnik do ubijania i trzepaczkę do zamrażarki, pozostaw na 30 minut.
2. Po określonym czasie wyjmujemy urządzenia do ubijania z zamrażarki, wlewamy śmietanę do miski i ubijamy mikserem na najniższej prędkości.
3. Gdy masa stanie się nieco gęstsza (po około 1-2 minutach ubijania), wlej do niej cukier puder i wanilinę, kontynuuj ubijanie bez zwiększania prędkości.
4. Ubijamy masę, aż zaczną na niej pozostawać ślady trzepaczki, jest to sygnał, że ubijanie należy przerwać, w przeciwnym razie krem można "zabić" i zamieni się w olej.
gotuj w dobrym nastroju! Pyszne wypieki i niech krem okaże się idealny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g