lukier cytrynowy z cukrem pudrem i barwnikiem

nie masz czasu na krem? Przygotuj lukier według prostego przepisu! Lukier cytrynowy będzie doskonałym wyjściem, gdy pieczenie jest gotowe, ale nie ma czasu na krem lub inne dekoracje. Wystarczy wymieszać kilka prostych składników. Nie trzeba go nawet podgrzewać! Najważniejsze jest, aby pamiętać zasadę: taką glazurę należy użyć natychmiast po ugotowaniu.
EllishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 83 g
310 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 5 min

1. Połącz sok z cytryny i ciepłą wodę.

2. Przesiej cukier puder.

3. Wlej mieszaninę z punktu 1 do cukru pudru, dodaj barwnik i wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.

4. Natychmiast używamy glazury.

udanych eksperymentów kulinarnych!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy