skład / składniki
metoda gotowania
Weź tyle kopru, ile potrzebujesz. Teraz odrywasz z niego wszystkie" kudłate " gałęzie i wyrzucasz łodygi. Oznacza to, że powinieneś mieć miękkie, puszyste łodygi kopru.
Przenieś koperek do miski i spłucz zimną wodą. Spróbuj zmyć cały brud. Po przeniesieniu kopru do durszlaka pozwól wodzie spłynąć. I ponownie moczyć w wodzie i spłukać. Więc zrób 3 razy na pewno. Następnie zostaw koperek w durszlaku, aby spłynął.
następnie rozłóż na ręcznikach papierowych, aby cała wilgoć całkowicie zniknęła. Pozostaw na 30 minut, wymień ręczniki na kolejne 30 minut. I zrób to 4 razy.
przenieś koperek do czystych (najlepiej zupełnie nowych) plastikowych toreb spożywczych. A potem całkowicie wypuść całe powietrze z worków. Można to zrobić rękami. Mocno zawiąż torby i włóż do zamrażarki. Jeśli zrobisz to dobrze, w torebkach w ogóle nie utworzysz lodu, a koperek pozostanie świeży przez długi czas. Możesz go użyć w razie potrzeby-weź odpowiednią ilość zieleni, a następnie ponownie wyciśnij powietrze z torby i zawiąż, wkładając do zamrażarki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koperek - 38 kcal/100g