mrożony koperek na zimę

wygodne i szybkie zamrażanie świeżego koperku. W ten sposób możesz zamrozić dowolne warzywa, nie tylko koperek.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 60 % 6 g
38 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h

Weź tyle kopru, ile potrzebujesz. Teraz odrywasz z niego wszystkie" kudłate " gałęzie i wyrzucasz łodygi. Oznacza to, że powinieneś mieć miękkie, puszyste łodygi kopru.
Przenieś koperek do miski i spłucz zimną wodą. Spróbuj zmyć cały brud. Po przeniesieniu kopru do durszlaka pozwól wodzie spłynąć. I ponownie moczyć w wodzie i spłukać. Więc zrób 3 razy na pewno. Następnie zostaw koperek w durszlaku, aby spłynął.
następnie rozłóż na ręcznikach papierowych, aby cała wilgoć całkowicie zniknęła. Pozostaw na 30 minut, wymień ręczniki na kolejne 30 minut. I zrób to 4 razy.
przenieś koperek do czystych (najlepiej zupełnie nowych) plastikowych toreb spożywczych. A potem całkowicie wypuść całe powietrze z worków. Można to zrobić rękami. Mocno zawiąż torby i włóż do zamrażarki. Jeśli zrobisz to dobrze, w torebkach w ogóle nie utworzysz lodu, a koperek pozostanie świeży przez długi czas. Możesz go użyć w razie potrzeby-weź odpowiednią ilość zieleni, a następnie ponownie wyciśnij powietrze z torby i zawiąż, wkładając do zamrażarki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g

Podobne przepisy