krem maślany ze skondensowanym mlekiem i koniakiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Przenieś olej do miski i ubij z małą prędkością mikserem, stopniowo dodając mleko skondensowane. Po dodaniu całego skondensowanego mleka ubij z dużą prędkością.
2. Dodaj koniak, wlej cukier waniliowy i ubijaj jeszcze przez kilka minut. Jeśli krem ma być zabarwiony na określony kolor, na tym etapie dodaje się niezbędny barwnik spożywczy. Ilość zależy od tego, jak bogaty jest kolor.
krem jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g