krem maślany ze skondensowanym mlekiem i koniakiem

pyszny i szybki krem do ciasta, ciastek lub babeczek! Krem maślany ze skondensowanym mlekiem to wersja kremu, która jest bardzo szybka i wcale nie jest trudna do przygotowania. Produkty dla niego również potrzebują bardzo zwykłych. Krem nadaje się do dekoracji ciast i ciast, dobrze jest uformować róże. Możesz również napełnić nim tubki z kremem i kosze z piaskiem.
SilvaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 4 g
tłuszcze 58 % 45 g
węglowodany 36 % 28 g
529 kcal
IG: 0 / 7 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Przenieś olej do miski i ubij z małą prędkością mikserem, stopniowo dodając mleko skondensowane. Po dodaniu całego skondensowanego mleka ubij z dużą prędkością.

2. Dodaj koniak, wlej cukier waniliowy i ubijaj jeszcze przez kilka minut. Jeśli krem ma być zabarwiony na określony kolor, na tym etapie dodaje się niezbędny barwnik spożywczy. Ilość zależy od tego, jak bogaty jest kolor.

krem jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy