kotlety wieprzowo-wołowe z cukinią

soczyste danie z mieszanego mięsa mielonego w chrupiącej panierce! Dość szybki przepis na przygotowanie pachnących, delikatnych i rumianych kotletów z mielonego mięsa z dodatkiem cukinii, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 61 % 20 g
węglowodany 18 % 6 g
233 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak łatwo i szybko przygotować soczyste paszteciki z mieszanego mięsa mielonego z cukinią, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania aromatycznych kotletów mięsnych z dodatkiem cukinii.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować mięso mielone o wymaganej konsystencji, weź drobną tarkę i wetrzyj trzysta gramów młodej cukinii w głęboką miskę, a następnie wetrzyj w nią jedną średnią główkę cebuli i dwa ząbki czosnku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż do miski z startą cukinią i cebulą pięćset gramów mieszanej mielonej wieprzowiny z wołowiną, którą można zastąpić według własnych upodobań i pragnień.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej sól, jedną trzecią łyżeczki ziry, jedną trzecią łyżeczki kolendry i pół łyżeczki chmielu suneli do wspólnej miski do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj jedno jajko kurze i wstępnie posiekaną natkę pietruszki do wspólnej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj do miski z mielonym mięsem do smaku mieszankę czarnej i czerwonej papryki do smaku i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki razem, a następnie pozwól ugotowanemu mielonemu mięsu zaparzyć się przez dwadzieścia minut i namoczyć w przyprawach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź patelnię, najlepiej z grubym dnem i umieść ją na włączonej kuchence, a następnie wlej do niej dwie do trzech łyżek oleju roślinnego, który z kolei dobrze podgrzej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze pokonaj wymaganą ilość mięsa mielonego w dłoniach i uformuj kotlety o pożądanym rozmiarze.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tartej zmieszanej z mąką pszenną do smaku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umieść kotlety na patelni z dobrze rozgrzanym olejem roślinnym i smaż je na dużym ogniu kuchenki na złoty kolor z jednej strony.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Odwróć kotlety na patelni i przykryj pokrywką, a następnie kontynuuj smażenie kotletów przez piętnaście do dwudziestu minut na najniższym ogniu kuchenki, aż będą całkowicie ugotowane.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ułóż ugotowane kotlety na porcjowanych talerzach i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na soczyste kotlety mięsne z cukinią! Bujne, pachnące, delikatne i rumiane kotlety z mieszanego mięsa mielonego z dodatkiem cukinii są idealne z pozycji prawidłowego i zdrowego odżywiania! Jeśli chcesz ugotować niezwykłe danie, zrób według naszego przepisu zwiewne kotlety z cukinią ze specjalnego połączonego mięsa mielonego, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem. Obfite i pożywne kotlety smażone na patelni będą dobrym pełnym śniadaniem lub kompletnym lunchem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy