naleśniki bananowe bez cukru

pyszne, szybkie i zdrowe śniadanie w 10 minut! Delikatne i smaczne naleśniki bananowe są przygotowywane szybko i prosto. Tylko 3 składniki i 10 minut czasu-a pyszne i satysfakcjonujące śniadanie jest gotowe! Spróbuj, spodoba ci się!
nordiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 5 g
tłuszcze 13 % 4 g
węglowodany 71 % 22 g
138 kcal
IG: 0 / 67 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Banany obrać, rozbić na kilka kawałków i włożyć do głębokiej miski. Za pomocą widelca zetrzyj banany w puree (możesz również użyć blendera zanurzeniowego lub zwykłego lub tłuczka do puree).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj jajka i szczyptę soli do bananów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mieszaj, aż będzie gładka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozgrzej patelnię na małym ogniu(użyj patelni nieprzywierającej). Za pomocą silikonowej szczotki nasmaruj patelnię olejem roślinnym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nabierz nasze ciasto chochlą i wlej mieszaninę na patelnię.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż ciasto na patelni, aby zrobić duży naleśnik (nie powinien być cienki).

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przygotuj Pancake przez minutę, a następnie odwróć go.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotuj kolejną minutę z drugiej strony i rozłóż gotowy Pancake na tarlce. Powtarzamy te same kroki, aż ciasto się skończy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowe naleśniki można podawać z miodem, dżemem, dżemem, skondensowanym mlekiem lub syropem czekoladowym, udekorować jagodami lub owocami i cieszyć się zdrowym, satysfakcjonującym i co najważniejsze pysznym śniadaniem! :) Smacznego!

takie pyszne i zdrowe bananowe naleśniki pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci! Możesz podać je na śniadanie lub ugotować na przekąskę lub przygotować takie naleśniki na herbatę, na przybycie gości. Przygotowują się bardzo szybko i prosto, więc podawaj je na ciepło zaraz po ugotowaniu, ponieważ dzięki temu będą o wiele smaczniejsze! :)

z danej ilości składników wychodzi około pięciu Pancake ' ów.

ta porcja jest przeznaczona dla jednej lub dwóch osób, jeśli chcesz ugotować więcej naleśników, podwoj lub potrój ilość składników..

w przypadku tego przepisu weź dojrzałe banany, które już zaczęły ciemnieć, im ciemniejszy banan, tym słodszy (dlatego w tym przepisie nie dodajemy cukru, słodycz banana jest więcej niż wystarczająca).

naleśniki są zwykle gotowane na suchej patelni, ale zawsze lekko smaruję patelnię olejem roślinnym. Jeśli chcesz zrobić naleśniki bez oleju, użyj nieprzywierającej patelni. Patelnia może być używana zarówno jako naleśnik (ugotowałem na nim), jak i zwykły.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy