skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Banany obrać, rozbić na kilka kawałków i włożyć do głębokiej miski. Za pomocą widelca zetrzyj banany w puree (możesz również użyć blendera zanurzeniowego lub zwykłego lub tłuczka do puree).
Krok 2:
Dodaj jajka i szczyptę soli do bananów.
Krok 3:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj mąkę.
Krok 5:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 6:
Rozgrzej patelnię na małym ogniu(użyj patelni nieprzywierającej). Za pomocą silikonowej szczotki nasmaruj patelnię olejem roślinnym.
Krok 7:
Nabierz nasze ciasto chochlą i wlej mieszaninę na patelnię.
Krok 8:
Rozłóż ciasto na patelni, aby zrobić duży naleśnik (nie powinien być cienki).
Krok 9:
Przygotuj Pancake przez minutę, a następnie odwróć go.
Krok 10:
Gotuj kolejną minutę z drugiej strony i rozłóż gotowy Pancake na tarlce. Powtarzamy te same kroki, aż ciasto się skończy.
Krok 11:
Gotowe naleśniki można podawać z miodem, dżemem, dżemem, skondensowanym mlekiem lub syropem czekoladowym, udekorować jagodami lub owocami i cieszyć się zdrowym, satysfakcjonującym i co najważniejsze pysznym śniadaniem! :) Smacznego!
takie pyszne i zdrowe bananowe naleśniki pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci! Możesz podać je na śniadanie lub ugotować na przekąskę lub przygotować takie naleśniki na herbatę, na przybycie gości. Przygotowują się bardzo szybko i prosto, więc podawaj je na ciepło zaraz po ugotowaniu, ponieważ dzięki temu będą o wiele smaczniejsze! :)
z danej ilości składników wychodzi około pięciu Pancake ' ów.
ta porcja jest przeznaczona dla jednej lub dwóch osób, jeśli chcesz ugotować więcej naleśników, podwoj lub potrój ilość składników..
w przypadku tego przepisu weź dojrzałe banany, które już zaczęły ciemnieć, im ciemniejszy banan, tym słodszy (dlatego w tym przepisie nie dodajemy cukru, słodycz banana jest więcej niż wystarczająca).
naleśniki są zwykle gotowane na suchej patelni, ale zawsze lekko smaruję patelnię olejem roślinnym. Jeśli chcesz zrobić naleśniki bez oleju, użyj nieprzywierającej patelni. Patelnia może być używana zarówno jako naleśnik (ugotowałem na nim), jak i zwykły.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g