skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych ażurowych naleśników z dziurami.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, rozbij trzy jaja kurze do dużej miski, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę soli.
Krok 3:
Wlej dwie łyżki cukru do miski z jajkami i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4:
Wlej osiemdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do miski z masą jajeczną.
Krok 5:
Wlej dwieście mililitrów ciepłej przegotowanej wody do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 6:
Przesiej trzysta gramów mąki pszennej do miski z płynną bazą, a następnie wlej do niej pięć gramów suchych, szybko działających drożdży.
Krok 7:
Dobrze mieszając wszystkie składniki w misce, zagniataj ciasto.
Krok 8:
Wlej trzysta pięćdziesiąt mililitrów ciepłego mleka do miski z ugniatanym na gładką gęstą masę ciastem.
Krok 9:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce, rozpuszczając gęstą bazę w mleku, a następnie przykryj miskę pokrywką i umieść ją w ciepłym miejscu na godzinę.
Krok 10:
Po godzinie wymieszaj ciasto w misce i przykryj pokrywką, wyjmij w ciepłe miejsce na trzydzieści minut.
Krok 11:
Po upływie czasu kładziemy patelnię na kuchence i smarujemy ją niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie włączamy kuchenkę na średnią temperaturę.
Krok 12:
W zależności od wielkości patelni wlej do niej wymaganą ilość przygotowanego ciasta chochlą.
Krok 13:
Smażyć naleśniki na patelni z każdej strony.
Krok 14:
Rozłóż ugotowane naleśniki na talerzu.
Krok 15:
Posmaruj naleśniki masłem według własnych upodobań.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
naleśniki na drożdżach i mleku. Cóż, bardzo prosty przepis na ciasto naleśnikowe na śniadanie! Smacznego! Poznaj ostatki z najsmaczniejszymi i najbardziej bujnymi domowymi naleśnikami! Proponuję wszystkim zrobić koronkowe, przewiewne naleśniki drożdżowe na zwykłym mleku i podać swój sprawdzony przepis, który gwarantuje ich doskonałą jakość. Pokazuję, jak szybko przygotować wspaniałe naleśniki, aby zawsze były idealne. Zobacz, jak zrobić ciasto na ażurowe i miękkie naleśniki, które natychmiast podbijają i powodują ogromną chęć zjedzenia ich do końca! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g