placki ziemniaczane w stylu syberyjskim z przyprawami

szybkie danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Bardzo prosty przepis na przygotowanie placków ziemniaczanych z przyprawami w stylu syberyjskim, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 34 % 11 g
węglowodany 56 % 18 g
170 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo przygotować placki ziemniaczane z przyprawami według legendarnego przepisu otrzymanego od babci, który bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do szybkiego przygotowania placków ziemniaczanych w stylu syberyjskim.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować placki ziemniaczane, weź grubą tarkę i dużą miskę, a następnie wetrzyj w nią osiemset gramów wcześniej obranych i dobrze umytych ziemniaków.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź prasę do czosnku i przepuść przez nią trzy ząbki czosnku, które następnie dodaj do miski z startymi ziemniakami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do wspólnej miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej czterdzieści gramów mąki pszennej premium do miski z ziemniakami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj do wspólnej miski trochę kolendry, chmielu suneli i ziry do smaku, a następnie wlej do niej suszoną bazylię, natkę pietruszki i koperek do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj mieszankę czarnej i czerwonej papryki do miski z ziemniakami, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki i pozwól ugotowanej mieszance ziemniaczanej parzyć przez około piętnaście do dwudziestu minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź odpowiednią patelnię, najlepiej z grubym dnem i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej sto mililitrów oleju roślinnego, który następnie podgrzej na średniej temperaturze kuchenki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej sól do miski z mieszanką ziemniaczaną do smaku i ponownie dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż ugotowaną masę ziemniaczaną łyżką stołową na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i wyrównując, uformuj placki ziemniaczane.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smażyć uformowane placki ziemniaczane na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony przez dwie minuty i ułożyć na dużym talerzu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie placków ziemniaczanych w stylu syberyjskim, zachowany od babci! Pamiętaj, aby przygotować soczyste placki ziemniaczane z przyprawami, które mile zaskoczą swoim smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu! Istnieje wiele opcji przygotowania tego dania z ziemniaków, ale zgodnie z podanym przez nas przepisem uzyskuje się jedne z najsmaczniejszych placków ziemniaczanych ze złotą skórką i wyrafinowanym aromatem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy