ciasto biszkoptowe na kefirze

dzieci pokochają to! Prosty przepis na pyszne biszkopty! Bez względu na to, jakie jedzenie osoba jadła, nawet najbardziej witaminizowana i zbilansowana, ale nie może żyć bez cukru. Masowa odmowa słodyczy prowadzi ludzkość do powszechnego otępienia. Dlatego pluj na wszystko i jedz cukier, ponieważ aby schudnąć, musisz zmniejszyć całkowite spożycie kalorii, a nie rezygnować z niezbędnych pokarmów. A tym, którzy posłuchali mojej prośby, ten przepis na biszkopt na kefirze powinien się bardzo podobać. Jako samodzielne wypieki do kawy i jako baza do każdego ciasta
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 21 % 14 g
węglowodany 70 % 46 g
334 kcal
IG: 2 / 11 / 87

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.


masło lub margarynę w schłodzonej formie wcieramy na grubej tarce, następnie zmielimy z cukrem i dodajemy jajko. Sól, stopniowo wprowadzaj mąkę i zmiel wszystko na gładką masę. Dokładne mieszanie jest kluczem do dobrej jakości biszkoptu. Wlać kefir i doprowadzić do konsystencji gęstej śmietany. Dodaj sodę, umyte i parzone rodzynki we wrzącej wodzie. Formę smarujemy margaryną lub masłem i posypujemy kaszą manną lub bułką tartą. Tym, co jest pod ręką. Piec w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Aby powoli ostygnąć, pozostaw w piekarniku na kolejne pięć minut.
  po ostygnięciu biszkoptu można go pokroić na dwa ciasta i posmarować dżemem lub śmietaną. Posyp ciasto kefirem cukrem pudrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy