skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby zrobić nasze ciasto kruche, rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Zgodnie z tym przepisem kulinarnym potrzebujemy tylko żółtek, następnie ubijamy żółtka mikserem lub miotłą i dodajemy cukier. Następnie dodaj zmiękczone masło lub margarynę. Dokładnie ubij wszystkie składniki, wlej proszek do pieczenia, zamiast tego możesz użyć sody gaszonej octem lub kefirem. Przesiej mąkę pszenną do naszej mieszanki i zagniataj miękkie ciasto. Następnie rozgrzej piekarnik do 180-190 ° C i posmaruj blachę do pieczenia margaryną. Wskazane jest przykrycie papieru do pieczenia na blasze do pieczenia. Następnie podziel ciasto na 2 równe części, rozwałkuj każdą część o grubości 3-5 mm i upiecz w rozgrzanym piekarniku. Podziel dwa gotowe ciasta na pół na dwa kolejne ciasta, okazuje się, że są cztery ciasta. Każde ciasto obficie smarujemy gotowanym skondensowanym mlekiem i układamy jeden na drugim. Pozostałe mleko skondensowane równomiernie rozprowadzamy po bokach i na wierzchu naszego ciasta. Możesz umieścić nasze ciasto w lodówce na 2 godziny. Chociaż zwykle nie możemy czekać 2 godzin w domu. Rzeczywiście, przy tak apetycznym jedzeniu, jak to możliwe, nie można rozpocząć rodzinnej herbaty. Życzymy miłej zabawy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g