ciasto kruche z gotowanym skondensowanym mlekiem

niesamowicie pyszne ciasto ze skondensowanym kremem!
viktorinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 7 g
tłuszcze 22 % 17 g
węglowodany 69 % 54 g
395 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

aby zrobić nasze ciasto kruche, rozbijamy jajka i oddzielamy żółtka od białek. Zgodnie z tym przepisem kulinarnym potrzebujemy tylko żółtek, następnie ubijamy żółtka mikserem lub miotłą i dodajemy cukier. Następnie dodaj zmiękczone masło lub margarynę. Dokładnie ubij wszystkie składniki, wlej proszek do pieczenia, zamiast tego możesz użyć sody gaszonej octem lub kefirem. Przesiej mąkę pszenną do naszej mieszanki i zagniataj miękkie ciasto. Następnie rozgrzej piekarnik do 180-190 ° C i posmaruj blachę do pieczenia margaryną. Wskazane jest przykrycie papieru do pieczenia na blasze do pieczenia. Następnie podziel ciasto na 2 równe części, rozwałkuj każdą część o grubości 3-5 mm i upiecz w rozgrzanym piekarniku. Podziel dwa gotowe ciasta na pół na dwa kolejne ciasta, okazuje się, że są cztery ciasta. Każde ciasto obficie smarujemy gotowanym skondensowanym mlekiem i układamy jeden na drugim. Pozostałe mleko skondensowane równomiernie rozprowadzamy po bokach i na wierzchu naszego ciasta. Możesz umieścić nasze ciasto w lodówce na 2 godziny. Chociaż zwykle nie możemy czekać 2 godzin w domu. Rzeczywiście, przy tak apetycznym jedzeniu, jak to możliwe, nie można rozpocząć rodzinnej herbaty. Życzymy miłej zabawy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy