kiełbasa w cieście drożdżowym piesek

kiełbasa w cieście & quot; piesek & quot; - domowa odpowiedź na hot doga!
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 29 % 16 g
węglowodany 56 % 31 g
295 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

kefir + ras. lekko rozgrzej oleje.(podgrzałam w kuchence mikrofalowej) , dodać cukier, sól i saszetkę suchych drożdży) wymieszać, odstawić na chwilę podczas przesiewania mąki.. i zagniataj ciasto.(ciasto powinno być w dotyku jak płatek ucha). odstaw na 20-30 minut i możesz rzeźbić. Ciasto rozwałkować w wiązkę, pokroić na kawałki, rozwałkować, zawinąć kiełbaski. Z tego ciasta zrobiłam słodkie placki. Ciasto jest bardzo smaczne, miękkie, szybko przygotowywane z dostępnych produktów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski"mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g

Podobne przepisy