wołowina duszona we własnym soku po gruzińsku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój mięso w duże kostki.
wlej olej roślinny do kotła, podgrzej go i ułóż kawałki mięsa, delikatnie obniżając je po ścianach.
dusić mięso, aż płyn całkowicie odparuje.
dodaj cebulę, trochę dusić i ułożyć pomidory z koncentratem pomidorowym, zmiażdżone blenderem.
dusić, aż sos zgęstnieje, 10 minut.
Dodaj wszystkie przyprawy oprócz czosnku. Posolić. Wymieszać. Dusić przez 5 minut.
następnie dodaj drobno posiekane warzywa. Wymieszać.
po 3 minutach dodaj drobno posiekany czosnek, wszystko wymieszaj i wyłącz kuchenkę.
przykryj kocioł pokrywką i odstaw na 10 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g