Kaukaska chychina z mieloną wołowiną na kefirze

zaskocz swoich przyjaciół i rozpieszczaj swoich bliskich! Unikalny przepis na przygotowanie cienkich ciast z ogromną ilością soczystego nadzienia mięsnego, które mile zaskoczą swoim smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 10 g
tłuszcze 25 % 13 g
węglowodany 56 % 29 g
274 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne ciasta z nadzieniem mięsnym, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej sto pięćdziesiąt gramów kefiru o temperaturze pokojowej i sto pięćdziesiąt gramów ciepłej przegotowanej wody do dużej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj do miski jedną łyżkę oleju roślinnego, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki sody.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj pięćset gramów mąki do miski i dobrze wymieszaj trzepaczką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż ciasto z miski na stole posypanym niewielką ilością mąki i dokładnie ugniataj rękami, a następnie włóż do celofanowej torby na trzydzieści minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż trzysta gramów mielonej wołowiny do miski, dodaj sól do smaku z mieszanką papryki i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż ciasto na posypanym mąką stole i ponownie dobrze ugniataj rękami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Tworzymy grubą kiełbasę z ciasta, a następnie dzielimy ją na wymaganą liczbę małych kawałków, z których Rzeźbimy koloboki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ilość mięsa mielonego jest w przybliżeniu równa wielkości Kolobok z ciasta.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugniatamy każdą bułkę z ciasta, robimy z niej ciasto, na którym kładziemy kulki mielonego mięsa.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ostrożnie przyklej krawędzie ciasta i zmiażdż.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dobrze rozciągnij i ugniataj do cienkiego ciasta, nie więcej niż pół centymetra grubości i upewnij się, że nadzienie jest równomiernie rozłożone.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podgrzewamy patelnię na kuchence, rozprowadzamy i smażymy chychiny na średniej temperaturze pieca przez około pięć minut z jednej strony.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Odwróć ciasto i smaż z drugiej strony przez około pięć minut, jeśli w procesie pojawią się bąbelki, po prostu podnieś ciasto lub lekko przebij je nożem.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Smarujemy chychiny masłem do smaku z każdej strony i układamy w stos na talerzu.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Pokrój ugotowaną chychinę na cztery części i podawaj.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

Zaskocz, zachwyć i rozpieszczaj swoich bliskich! Ugotuj im słynne kaukaskie chychiny z mięsem! Proste, bardzo szybkie i niesamowicie smaczne! Duże, okrągłe, cienkie tortille z dużą ilością soczystego nadzienia mięsnego to marzenie mięsożerców! Ten tajny oryginalny przepis jest znany nielicznym. Z jego pomocą upieczesz prawdziwe chychiny, które lubią zarówno dzieci, jak i dorośli. Ich wyrafinowany smak pobudza szalony apetyt, a bogaty i bogaty smak zwiększa listę wiernych fanów!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mielona wołowina - 254   kcal/100g

Podobne przepisy