skład / składniki
metoda gotowania
na początek rozpuść czekoladę. Zrobimy to w łaźni wodnej. Rozpuszczoną czekoladę należy lekko schłodzić, a następnie przejść bezpośrednio do przygotowania kremu.
więc włóż masło do pojemnika i dodaj do niego połowę cukru pudru. Ubijaj mieszaninę ze średnią prędkością przez trzy minuty.
dodaj sól, ekstrakt waniliowy i rozpuszczoną czekoladę, mieszaj łyżką, aż masa będzie mniej więcej jednorodna.
teraz wlej pozostały cukier puder w częściach (pięćdziesiąt gramów), po każdym dodaniu wbij masę ze średnią prędkością. Możesz nie potrzebować całego cukru pudru. To zależy od tego, do czego potrzebujesz kremu. Na przykład do przykrycia ciasta potrzebny jest mniej gęsty krem, a do dekoracji bardziej gęsty. Tak więc, krok po kroku, wybierz konsystencję, której potrzebujesz.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g