Bielaki z suchymi drożdżami na wodzie

bujne, soczyste i niesamowicie pyszne bielaki w zaledwie godzinę! . Chcę podzielić się z wami przepisem na niezrównane białe. Po ugotowaniu belyashi zgodnie z tym przepisem nigdy więcej nie będziesz chciał kupić.
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 3 g
tłuszcze 86 % 69 g
węglowodany 10 % 8 g
648 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Tutaj wszystko, czego potrzebujemy. Cóż, oczywiście olej do głębokiego smażenia. Włóż szklankę wody do nadzienia do zamrażarki i włącz piekarnik na 30 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy miskę, wlewamy do niej drożdże i cukier

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej ciepłą wodę i pozostaw w ciepłym miejscu na 10 minut. Drożdże powinny reagować z cukrem. Jeśli bardzo się spieszysz, nie możesz czekać 10 minut, ale przejdź od razu do następnego kroku, ale myślę, że 10 minut to nie tyle) możesz poczekać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W następnym etapie wlej większość mąki i soli do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zagniataj ciasto. Podczas ugniatania dodaj mąkę, aby nie była zbyt gęsta. Podczas pracy z ciastem zawsze smaruję ręce olejem roślinnym. Spróbuj, to bardzo wygodne.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyłącz piekarnik. Włóż ciasto do miski lub rondla, przykryj folią, zawiń w duży ręcznik i wyślij do piekarnika na 20 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W międzyczasie zajmijmy się mięsem mielonym. Dodaj posiekaną cebulę, sól i pieprz do mielonego mięsa. Dobrze ugniataj przez 10 minut. Możesz pokonać mięso mielone - podnieś je i wrzuć na talerz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nie zapomniałeś o wodzie w zamrażarce? Wyjmujemy, wlewamy do mięsa mielonego i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Teraz zostawmy go, żeby odpoczął.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmujemy ciasto z piekarnika, już wyrosło.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp stół mąką. Ciasto dzielimy na 8 równych części (35-40 GR)

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozwałkuj każdą część na ciasto.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż mięso mielone na środku ciasta,

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    I szczypanie. Możesz całkowicie ścisnąć lub zostawić otwór, aby mięso mielone było widoczne. Włączamy piec i kładziemy na nim patelnię z olejem na 10 minut, aby się rozgrzać, a tymczasem nasi bielacy będą się trochę oddalać.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    W gorącym oleju delikatnie opuść belyashy szczyptą w dół. W żadnym wypadku nie na odwrót! Smażyć 3-4 minuty

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Odwróć i smaż ponownie przez 3-4 minuty. Nie spiesz się, aby zdobyć belyashy, nawet jeśli wydaje ci się, że już się zrumienili, ale wciąż jest ich mało. Ważne jest dla nas, aby ciasto i nadzienie były całkowicie usmażone

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Połóż gotowe białe na ręczniku papierowym i pozwól mu trochę ostygnąć. Cóż, ty i ja mamy cudowne białe z lekko chrupiącą skórką i przewiewne w środku, z pysznym i soczystym nadzieniem. Smacznego.

wskazując liczbę porcji, wyszedłem z faktu, że każdy dostanie 2 białe, ale w rzeczywistości białe są tak smaczne, że wystarczą tylko dla dwóch, a nawet wtedy niewiele))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy