chrupiące białaczki z mięsem na cieście drożdżowym

klasyczny przepis na biel z mięsem na cieście drożdżowym. Kiedy trzymasz palcami gorący belyash, w którym delikatne mięso i ciasto z chrupiącą skórką, świat wokół ciebie staje się o wiele milszy i przyjemniejszy.
11topcomAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 11 g
tłuszcze 8 % 3 g
węglowodany 62 % 23 g
170 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aktywuj drożdże.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zagnieść ciasto.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasmaruj stół olejem roślinnym i zagniataj ciasto przez 7-10 minut bez dodawania mąki, aż będzie gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ten etap jest bardzo ważny, aby bielacy byli bujni. Wyjmij ciasto w ciepłe miejsce na półtorej godziny do pielęgnacji.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj cebulę i dodaj do mielonego mięsa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sól, pieprz, przyprawy i powoli dodawaj zimną wodę. Nadzienie nie powinno być bardzo gęste i bardzo płynne. Gotowe mięso mielone włożyć do lodówki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy ciasto wyrośnie, należy je oblegać i pozostawić do drugiego podejścia. Drugi cykl zajmuje mniej czasu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podziel ciasto na 15 równych części.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rfarsh jest również podzielony na 15 równych części.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Uformuj belyashi. W otwartych białkach mięso smaży się szybciej.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozgrzej olej na patelni do 160°-165° stopni. Smażyć z każdej strony przez 3-4 minuty. Najpierw włóż bielyashi do oleju z otworem w dół.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odwróć gotowość i wlej łyżeczkę wrzącego oleju na środek każdego białego oleju. Mięso będzie bardziej soczyste i lepiej smażone.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po raz drugi nie można odwrócić bielyashy! Wycieknie sok mięsny. Połóż gotowe białe na papierowej serwetce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy